Gemalto neemt betaalplatform Ericsson over

Dit artikel delen:

Gemalto, leverancier van smartcards en authenticatietechnologie, neemt het mobiele betaalplatform Internet Payment Exchange (IPX) van telecombedrijf Ericsson over. IPX koppelt zakelijke klanten aan mobiele netwerken. Daarnaast levert IPX betalingsoplossingen als witte merken aan diverse operators. IPX zetelt in Stockholm en biedt werk aan zo'n honderd mensen. Onderdeel van de overname is ook de Ericssons Trusted Service Manager-dienst. De activiteiten van IPX in de Verenigde Staten vallen buiten de transactie.

De acquisitie versterkt de mobiele communicatietak van Gemalto. Over de overnameprijs zijn geen mededelingen gedaan.

Gemalto, leverancier van smartcards en authenticatietechnologie, is van Franse origine maar staat aan de Amsterdamse Euronext genoteerd en heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam. Het bedrijf heeft een omzet van zo'n 2 miljard euro en is met ongeveer tienduizend medewerkers actief in mobiele communicatie, machine-to-machine (m2m), transactiebeveiliging en overige ict-beveiliging.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-03T09:58:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.