ING biedt Trusteer Rapport-veiligheidssoftware aan

Dit artikel delen:

Bank ING biedt al zijn internetbankierende klanten de veiligheidssoftware Rapport van het bedrijf Trusteer aan. Deze tool beschermt klanten tegen bancaire trojans en andere malware. De software voorkomt onder meer dat persoonlijke gegevens zoals gebruikersnaam en wachtwoord in verkeerde handen vallen. Het programma werd eerder al aangeboden aan ING-klanten met een besmette computer. Nu wordt het ook preventief ingezet als aanvulling op bestaande middelen als een virusscanner en firewall.

Het programma Trusteer Rapport is speciaal ontwikkeld om trojans en andere malware, gericht op banken, te herkennen, te neutraliseren en te verwijderen. Ook biedt het bescherming tegen zogenaamde keyloggers die toetsaanslagen registeren. In navolging van ING Direct in de VS, en vele buitenlandse banken, kunnen nu ook klanten van de ING in Nederland gebruik maken van deze software. Het is zowel beschikbaar voor Microsoft Windows als voor Apple OS X. Het werkt op de meest gebruikte browsers Microsoft Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome en Apple Safari.

Een trojan is een programma dat 'vermomd' als onschuldig bestand ongemerkt op computers wordt geïnstalleerd. Het programma Trusteer Rapport is een hulpmiddel om deze virussen te herkennen en te bestrijden. Het biedt nooit volledige bescherming. Daarom adviseert de ING zijn klanten die gebruikmaken van Mijn ING om ook een firewall en virusscanner te installeren en ervoor te zorgen dat deze software up-to-date is en altijd aan staat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De software is niet voor iedereen.
Er bestaat geen pc-software, ze bedoelen Windows of Mac-software.
Gebruik je toevallig een ander besturingssysteem op je computer, dan is er dus geen software bij ING op te halen.

Met andere besturing dan Windows of Mac doe je niet bankieren, dus heb je 't ook niet nodig.

Trusteer Rapport draait mee op alle webverkeer.
Het vertraagd het werken onder Mozilla Firefox enorm en Firefox loopt ook regelmatig vast.

@Kees:
Dan heeft 't dus firewalltoegang nodig. Dat heeft het probleem dat je het programma moet gaan vertrouwen en dus rechten geven in de firewall. Het probleem is dat Trusteer Rapport dan ook tegelijkertijd andere zaken kan doen, zoals statistieken bijhouden die worden doorgestuurd naar Trusteer. En dat is privé-data. Trusteer komt er hier dus niet in.

Lijkt me goed !

Mh/mevr,
Trusteer gedownload en verwijderd.Reden,vastlopers en trage computer.
Ik heb Vista.Is het misschien mogelijk ,dat ik een Slow-fighter kan instaleren?

Het is bijna onmogelijk om trusteer te verwijderen (omdat het mijn computer enorme vertraagd) allen via hun helpdesk mogelijk om te verwijderen.

Het is een waardeloos programma die je pc laat stranden. Trusteer verwijderen van je pc is een ramp. Lukt niet op de door Trusteer aangegeven methode.

O.K. Ik wacht dus nog even.

Gisterenmiddag heb ik Trusteer Rapport verwijderd (ik wist niet meer dat het spul via ING binnengesluisd was!). Het verwijderen bleek lastig te zijn en je moet tijdens het proces goed lezen wat te doen. Het programma is in staat om je computer (op jouw verzoek; je moet dan ergens op geklikt hebben) op afstand over te nemen. Op dat moment vertrouw ik het al helemaal niet meer. ING is in zee gegaan met een vreemde partij. Ik zeg: verwijderen. Het werkte bovendien erg vertragend. Ik gebruik Mic. Essentials.

Als Computer en Veiligheids Expert snap ik deze stap van de ING Gedeeldtelijk, toch raad ik aan je computer te beveiligen door een Expert, en beveiliging software op maat te nemen. Welke ook heel goed gratis kan zijn. Ik heb het programma niet geinstalleerd, omdat ik weet dat er problemen van kunnen komen met huidige beveiliging software of gebruikers ervaring. vooral gebruikers met een iets verouderde computer adviseer ik een expert te vragen voor advies.. (bijvoorbeeld uw locale copmuter specialist/zaak) Teveel beveiligings software zorgt er namelijk voor dat u uw computer niet meer correct kan gebruiken.

Kortom, informeer bij een Expert.

Installeer die Trusteer-rommel nooit op je pc. Je komt er niet meer van af! Je kunt het niet eens normaal de-installeren. Je pc is niet meer vooruit te branden.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ING

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-08T11:50:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.