Infosecurity 2012

Vasco: orderboek groeit bij dalende omzet

Dit artikel delen:
Handen schudden

De Amerikaans beveiligingsspecialist Vasco Data Security heeft zijn omzet in het derde kwartaal zien dalen met 12 procent tot 36,3 miljoen dollar. Een jaar geleden lag de omzet nog op 41,4 miljoen dollar. De nettowinst voor afschrijvingen daalde van 5,9 miljoen naar 4,7 miljoen dollar. Het bedrijf wijt de tegenvallende resultaten aan de mindere vraag bij banken, bedrijven en leveranciers van netwerkbeveiligingsproducten. Als pleister op de wonde wijst Vasco op de groeiende orderintake en de voller wordende pijplijn.

De nettowinst na afschrijvingen van 173.000 dollar (een staartje Diginotar) kwam in het derde kwartaal van 2012 uit op 4,4 miljoen dollar. Die ligt daarmee wel een stuk hoger dan de nettowinst over dezelfde periode een jaar geleden. Toen lag de winst na een afschrijving van 3,7 miljoen dollar op 2,2 miljoen dollar. Die forse post had te maken met het faillissement van Diginotar, de Beverwijkse leverancier van beveiligingscertificaten die Vasco begin 2011 had overgenomen.

De resultaten van het derde kwartaal weerspiegelen het onrustige economische klimaat, stelt Jan Valcke, de Belgische topman van Vasco. De verkoop liep terug, maar tegelijk zag het bedrijf de cumulatieve orderintake met zo'n 17 procent groeien in vergelijking met het derde kwartaal van 2011. Ook zitten er de nodige nieuwe deals in de pijplijn, aldus Valcke.

Vizier

Het vizier van de Amerikaanse leverancier van authenticatie- en e-handtekeningoplossingen en -diensten staat al een tijdlang gericht op het breed in de markt zetten van zijn beveiligingsplatform MyDigipass.com. Naast de vanouds vertrouwde bancaire sector en een aantal niches, waaronder de game-industrie en de zorg, wil Vasco de sprong maken naar de consumentenmarkt.

Hoewel het derde kwartaal van 2012 qua resultaten tegenviel boekte Vasco wel diverse successen. Zo implementeerde de internetbank Sony Bank de authenticatieoplossing van het bedrijf en namen de open source webplatforms Wordpress en Drupal MyDigipass.com op als beveiligingsdienst voor gebruikers. Ook sloot Vasco in juli een overeenkomst met Intel, waarbij overeengekomen werd om ultrabooks uit te rusten met de Digipass-beveiligingtechnologie van Vasco.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-02T08:40:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.