Tools4ever helpt Volvo-dealers aan SSO

Dit artikel delen:

Securityleverancier Tools4ever heeft zijn single sign on (sso)-software E-SSOM geïmplementeerd bij alle 110 vestigingen van Volvo Cars Nederland. De dealers zochten een oplossing voor de vele log-ins die medewerkers moeten doen om hun (web-)applicaties te openen. In totaal zijn 35 (web-)applicaties via sso te gebruiken. De nieuwe beveiliging wordt gebruikt door ongeveer twaalfhonderd medewerkers.

Gemiddeld gebruiken Volvo-medewerkers vrijwel dagelijks twintig verschillende applicaties waarvoor steeds een andere gebruikersnaam en wachtwoord geldt. In totaal worden 35 generieke applicaties (bijvoorbeeld software voor voorraadbeheer, verkoop en werkplaatsmanagement) met behulp van E-SSOM geschikt gemaakt voor eenmalige login. De implementatie wordt uitgevoerd in samenwerking met Beesd A2, de standaard softwareleverancier en it-dienstverlener van Volvo Cars Nederland.

Post-its

Autodealers maken in toenemende mate gebruik van webapplicaties. Zij moeten bijvoorbeeld auto’s aan- en afmelden bij de RDW, vragen online offertes aan bij leasemaatschappijen of moeten een schade online melden. Voor al deze webapplicaties is een andere gebruikersnaam en wachtwoord vereist. Medewerkers proberen dit probleem te ondervangen door documenten met links naar alle applicaties en het benodigde wachtwoord en gebruikersnaam rondom de werkplek te bewaren of wachtwoorden op post-its op te schrijven.

Tijdens een pilot bij een Volvo-dealer in Apeldoorn werd de waarde van de single sign on software voor de medewerkers snel duidelijk. Twee maanden lang testten drie verkopers en twee receptionisten op deze locatie de software. Zij hoefden niet langer voor iedere applicatie apart in te loggen. 'In de pilot had Tools4ever binnen één dag twintig applicaties geschikt gemaakt voor single sign on', zegt Tjeu Bollen, oprichter van Beesd A2. 'Deze pilot en de relatief lage kosten maakten de beslissing om voor de software te kiezen zeer eenvoudig.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-12T17:24:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.