Start-up CloudID lijft het grotere Promax in

Dit artikel delen:
Handen schudden

De Eindhovense startup CloudID neemt de veel grotere ict-dienstverlener Promax uit Bergschenhoek over. Bij CloudID werken vier man; bij Promax 41. Directeur Judith Littel van CloudID heeft de overname kunnen bewerkstelligen met extern kapitaal dat in investeringsrondes van ABN Amro Financial Investment Services bijeen is gebracht. Littel wil via deze overname voldoende schaal creëren om met CloudID ook de bovenkant van de markt te kunnen bedienen.

Ruim twee jaar geleden richtte de nu 41-jarige Littel het bedrijf CloudID op, nadat ze zelf zo'n twaalf jaar in de ict-sector had gewerkt op onder meer het vlak van identity & access management (iam). Toen de cloud begon op te komen, zag zij kansen voor iam en richtte zij haar bedrijf op. CloudID levert het iam-product LionGate. Daarmee krijgen klanten een ‘plug and play’-oplossing in handen waarbij zij toegang en rechten op applicaties in de cloud kunnen regelen.

'Om ook grote klanten aan de bovenkant van de markt te kunnen bedienen, moeten we als bedrijf continuïteit  kunnen aantonen. Daarom wilde ik graag dat CloudID wat meer ‘body’ zou krijgen. Vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar een goede overnamepartij', zegt Littel. Ze kwam uit bij Promax, dat 21 jaar geleden werd opgericht door Cor van der Wel en John Maasland. Promax biedt ict-oplossingen in samenwerking met A-partners zoals IBM, VMware, HP, Microsoft en Cisco.

Met de overname van dit bedrijf haalt CloudID diensten als beheer, migratie en implementatie van infrastructuur- en opslagomgevingen binnen. Promax wordt de implementatiepartner van CloudID in de Benelux. Het bedrijf gaat ook de hosting van LionGate verzorgen, waardoor er geen externe partij meer nodig is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Als ik deze video bekijk van de nieuwe directeur van het grote Promax, Masters in ICT, dan krijg ik niet het gevoel dat de bedrijfsculturen bij elkaar gaan passen. De directeur van CloudID komt over alsof ze ervaring met de consumentenmarkt heeft en/of zich daar op richt. Ik vraag mij af hoe dat met Promax gaat rijmen.
http://www.cloudidcompany.com/liongate.htm

Beste Joost,

Zoek Judith Littel even op op LinkedIn. Ze heeft juist heel veel b-to-b-ervaring, in Nederland en ver daarbuiten.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-01-02T11:09:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.