Vrijwilligers zetten alternatief NCSC-congres op

Dit artikel delen:

Een groep vrijwilligers uit het bedrijfsleven en de beveiligings- en hackinggemeenschap organiseert op 22 januari 2013 het vrij toegankelijke grass-roots beveiligingscongres Alt-S. Dit congres is een alternatief voor het congres van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC), waar alleen genodigden welkom zijn.

De organisatie van Alt-S meent dat ict-beveiliging niet voor de happy few is. ‘Iedereen mag leren hoe zichzelf te beschermen. De overheid nodigt slechts een selecte groep mensen uit, waardoor vele belangstellenden het nakijken hebben. Met Alt-S is er een inhoudelijk, kwalitatief alternatief zonder dat daar een cent belastinggeld wordt ingestoken.’

Zoals het echte hackers betaamt heeft de organisatie ook enkele sprekers van het NCSC-congres gestrikt om ook bij Alt-S te spreken. De keynote wordt gegeven door de ‘hacker’ die nauwelijks zijn Facebook-pagina kan beheren, maar toch vervolgd wordt: Henk Krol. Dagvoorzitter Arda Gerkens, directeur HCC en oud-kamerlid, zal een initiatief lanceren. Andere sprekers zijn it-journalist Brenno de Winter, Chris Nickerson, Ian Amit, Matthijs Koot en Andre Koot. Naast toespraken zijn er ook workshops over communicatie bij incidenten en over monitoring en reparatie van kwetsbaarheden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Waanzinnig mooi initiatief!

link was handig geweest.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-01-16T11:59:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.