Beveiligingssector staat voor een moeilijk 2005

Dit artikel delen:

Dit jaar wordt het moment van de waarheid voor de it-beveiligingssector, aangezien de uitgaven beginnen te dalen. Dat voorspelt marktanalist Gartner.

Victor Wheatman, directeur en ondervoorzitter bij Gartner, zei op de RSA Conferentie in San Francisco dat bedrijven tegen 2006 nog slechts 4 tot 5 procent van hun itudget aan beveiliging zullen uitgeven. In ondernemingen die reeds efficiënt beveiligd zijn, kan dit zelfs nog minder zijn, zonder dat hun beveiliging in gevaar komt, zei hij nog.

"Het klopt niet dat hoe meer je uitgeeft aan beveiliging, hoe beter je beschermd bent", aldus Wheatman. "2005 wordt het jaar van de waarheid voor beveiligingsuitgaven. Ondernemingen die het minste geld uitgeven (vaak zijn zij ook de meest efficiënte) kunnen en zullen hun uitgaven veilig terugdringen naar 3of 4 procent van hun it-bedrijfsbudget."

De belangrijkste beveiligingsmiddelen waar je als bedrijf niet omheen kunt, zijn volgens Wheatman de 802.1x draadloze authenticatie, de allernieuwste firewalls die gegevenspakketten grondig kunnen inspecteren, en intelligentere netwerktechnologie die apparaten die toegang proberen te krijgen controleren om te zien of ze de juiste patch bevatten en geen virussen bevatten.

Ook doet men er goed aan een gateway antivirus- en anti-spamcontrole aan te schaffen, of software die veiligheidscontroles uitvoert en contentfilters die gevaarlijke websites blokkeren.


Volgens Wheatman doet men er goed aan niet te investeren in biometrische technologie. Volgens hem kunnen hackers dergelijke systemen vrij gemakkelijk de baas en hebben sommige bedrijven die biometrische identificatie hadden geïnstalleerd, die systemen al verwijderd

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-02-18T09:35:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.