Eurosport implementeert beveiliging Fortinet

Dit artikel delen:
Netwerksecurity

De Europese sportzender Eurosport heeft netwerksecurityleverancier Fortinet ingeschakeld voor de beveiliging van het netwerk. De FortiGate-applicaties beschermen nu de duizend medewerkers in zeventien landen. Ook in Nederland wordt gebruik gemaakt van de applicaties van Fortinet. Eurosport heeft ook de draadloze toegangspunten FortiAP van Fortinet gebruikt om zijn personeelsleden een beveiligde Wi-Fi-toegang tot het internet te bieden.

In 2012 besliste de groep Eurosport om zijn oude firewall-oplossingen van Check Point en Juniper te vervangen door een gecombineerde firewall- en vpn ssl-oplossing, die meer flexibiliteit op het vlak van beheer en administratie biedt. Nadat de afdeling Informatica van Eurosport de verschillende aanbiedingen op de markt geanalyseerd had, koos het voor de beveiligingsapplicaties FortiGate, die meerdere bedreigingen onschadelijk kunnen maken. De keuze hiervoor was omdat verschillende applicaties verschillende prestatieniveaus aanbieden die aan de behoeften van de verschillende sites zijn aangepast, de prestaties drie keer hoger liggen dan die van Check Point, vanwege de eenvoudige en economische redundantieopties, de authentificatie op naam van elke gebruiker, de standaardisering van de firewall-configuraties en de eenvoud op het vlak van invoering en beheer.

Usb-sleutel

‘We zijn in zeventien landen aanwezig, maar beschikken niet in elk van die landen over een technische infrastructuur’, zegt Thierry Landeau, projectleider netwerk en beveiliging bij Eurosport. ‘Dat is de reden waarom eenvoud op het vlak van administratie en beheer een van onze prioriteiten was. Fortinet was de enige leverancier die volledig aan die prioriteit tegemoet kon komen, dankzij de optie waarmee de kasten met een gewone usb-sleutel geconfigureerd en aangepast kunnen worden. Om de applicaties in Tokio te configureren, hebben we bijvoorbeeld het configuratiebestand en de firmware die we in het systeem wilden integreren, doorgemaild. Vervolgens hebben onze verkoopmedewerkers van het agentschap in Tokio die bestanden op een usb-sleutel overgezet die ze vervolgens op de applicatie van Fortinet aangesloten hebben. Die applicatie hebben ze geactiveerd en vijf minuten later was FortiGate operationeel.’

Wegens de grote behoefte aan bandbreedte werden er in de centrale vestiging van de groep Eurosport in Frankrijk drie Fortinet-clusters ingevoerd: één met twee applicaties FortiGate-1000c en twee andere met telkens twee applicaties FortiGate-200B. In de agentschappen in Nederland, Noorwegen, Denemarken, Finland, Polen, Zwitserland, Griekenland, Italië, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten, Japan en Hongkong werden vijftien FortiGate-80C-clusters ingevoerd. In de agentschappen in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Zweden werden vier FortiGate-110C-clusters ingevoerd. Die laatste agentschappen tellen vijftig medewerkers en hebben dus een grotere bandbreedte nodig.

Beveiligde Wi-Fi-toegang

Wegens het toenemende gebruik van mobiele toestellen, zoals smartphones en pc-tablets, binnen de groep had Eurosport bovendien besloten om een beveiligde Wi-Fi-toegang tot het internet aan te bieden. Dat stelt het personeel, en dan vooral de verkoopmedewerkers, in staat om hun diensten op mobiele platforms te demonstreren. Ook hier heeft de afdeling Informatica voor Fortinet gekozen met FortiAP boven Aruba Networks.

FortiGate en FortiAP zijn geleidelijk vanaf april 2012 in de verschillende sites ingevoerd en de implementatie ervan bevindt zich nu in de eindfase. Deze oplossingen worden vanuit de maatschappelijke zetel in Frankrijk met een gecentraliseerd beheersysteem, de FortiManager-100C, beheerd. De FortiAnalyzer-400B, het rapportage-instrument van Fortinet, maakt het op zijn beurt mogelijk om op een veilige manier de dagelijkse gegevens van de FortiGate-kasten te verzamelen en om technische en statistische rapporten op te stellen over gebeurtenissen die met de beveiliging te maken hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik denk dat de spellingschecker nogal heeft 'ingekick'd' daar waar (consequent) applicatie staat moet m.i. appliance staan (wat toch echt wat anders is).

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-03-20T11:43:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.