DigiD doorstaat Digistorm

Dit artikel delen:

DigiD heeft de Digistorm, de periode van twee maanden voor 1 april waarin Nederlanders hun belastingaangifte doen, goed doorstaan. Met meer dan twintig miljoen keer inloggen was maart 2013 de drukste maand ooit voor DigiD. Ook werd de grens van tien miljoen gebruikers doorbroken. Dat meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) over de inlogcode voor de overheid.

Gedurende de intensieve aangifteperiode is DigiD onafgebroken in de lucht geweest, vrij van storingen, aldus het ministerie. Vooral de laatste twee weken van maart zijn traditioneel de drukste periode van het jaar voor DigiD. Op het hoogtepunt, op 25 maart, logden per seconde 25 mensen in met hun DigiD.

Met het identificatiehulpmiddel kunnen Nederlanders zich digitaal identificeren om via internet diensten van de overheid af te nemen. Bijvoorbeeld voor het doen van de belastingaangifte, het aanvragen van toeslagen en uitkeringen en het regelen van studiefinanciering. In totaal zijn er meer dan tien miljoen DigiD-gebruikers en zijn 522 organisaties van de overheid aangesloten op DigiD, aldus het ministerie van BZK.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De site mag dan onafgebroken in de lucht zijn geweest, een goede verbinding krijgen was beslist niet altijd mogelijk. Ik heb zelf mijn aangifte insturen op een gegeven moment maar even uitgesteld, omdat volledig inloggen met geen mogelijkheid lukte. Zeer beslist NIET vrij van storingen dus.

@Frank

Een capaciteitsprobleem is geen storing. Een systeem zo dimensioneren dat het absoluut elke piekbelasting aankan terwijl het daardoor voor het overgrote deel van de tijd enorme overcapaciteit heeft maakt het extreem duur en is in het algemeen - er zijn altijd uitzonderingen - dan ook niet verstandig. Het wordt per slot betaald van ons eigen geld.

Zozozo, 25 requests per seconde! Dat is wel een artikeltje waard hoor, uniek in ict-land.

Even alle gekheid op een stokje, dit is toch geen nieuws? De gemiddelde populaire website doet een veelvoud van dit aantal requests en doet dan ook nog eens heel wat meer dan een username en wachtwoord boxje tonen, en Equens doet al pieken van vierhonderd pintransacties p/s.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-04-10T11:57:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.