Vasco Data Security neemt Cronto over

Dit artikel delen:

Grafisch cryptogram van Cronto

Het Amerikaanse beveiligingssoftwarebedrijf Vasco Data Security International kondigt de overname aan van het Britse Cronto, een aanbieder van visuele transactie-authenticatieoplossingen voor online bankieren. Vasco verwerft alle Cronto-aandelen voor vijftien miljoen euro in contanten en een mogelijke maximale 'earn out'-bonus van twee miljoen euro. Cronto is in 2005 opgericht als een afsplitsing van de Universiteit van Cambridge.

De overname is volledig uit eigen middelen gefinancierd. Vasco, gespecialiseerd in authenticatieoplossingen en e-handtekening-oplossingen en -diensten, verwacht dat in 2014 de acquisitie positief zal bijdragen aan het bedrijfsresultaat.

Cronto biedt gepatenteerde visuele transactie-authenticatieoplossingen aan voor de financiële sector. De overname is bedoeld als versterking van Vasco's portfolio voor banken en van Mydigipass.com, het authenticatieplatform gericht op het beveiligen van online (betaal)applicaties van consumenten.

photoTAN

De CrontoSign-technologie beschermt tegen geavanceerde aanvallen door Trojan-malware die specifiek op online bankieren gericht is. CrontoSign stelt banken in staat om een veilig, optisch communicatiekanaal met de klant te bewerkstelligen. Rekeninghouders scannen een CrontoSign-afbeelding die op de website van hun bank getoond wordt en verifiëren de betalingsdetails via een vertrouwd scherm. De klant kan kiezen tussen een mobiele applicatie of speciale hardware.

De CrontoSign-oplossing, aangeboden onder de merknaam photoTAN, is in gebruik bij banken als de Duitse Commerzbank en de Zwitserse Raiffeisenbank voor het beveiligen van transacties van klanten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-22T10:29:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.