Europese Unie komt met richtlijnen voor rfid

Dit artikel delen:

De adviesgroep op het gebied van privacy van de EU, Article 29 Working Party, heeft richtlijnen opgesteld voor het gebruik van rfid-chips. De Europese Unie wil zo de privacy van burgers beter beschermen.

De Europese Commissie heeft ondrzoek gedaan naar de mogelijke problemen bij dataprotectie en het schenden van de privacy bij gebruik van rfid-chips. Op basis daarvan heeft de EU besloten om een begin te maken met het opstellen van richtlijnen waaraan rfid-gebruikers moeten voldoen.

 

In hun rapport stellen de onderzoekers dat "de mogelijkheid om op slinkse wijze diverse gegevens die aan één persoon zijn gerelateerd te kunnen verzamelen; individuen te kunnen traceren als zij in openbare ruimten zijn; de details kunnen aflezen van kleren en accessoires die worden gedragen of medicijnen die klanten bij zich hebben, voorbeelden zijn van situaties die de twijfels over de privacy-bescherming van induviduen doen groeien".

 

De door Article 29 Working Party opgestelde richtlijnen geven onder meer aan dat er in een ruimte waar scan-apparatuur aanwezig is dit expliciet moet worden aangegeven, als ook op welke goederen een rfid-chip is aangebracht. Ook moet duidelijk worden gemaakt welke gegevens er verzameld worden en hoe deze worden verwerkt. Tot slot wil men dat de 'gescande' individuen te allen tijden het recht hebben om de over hen verzamelde gegevens in te zien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ach ach over een paar jaar dan zijn de chips zo mooi klein dat ze werkelijk tijdens een etentje of drankje zo naar binnen glijden. En dan allemaal lekker door een verdekt opgestelde scanner die niet zichtbaar is en de gegevns gewoon complementeerd met databanken van rvv, belasting of weet ik wat. Je kunt je er druk over maken, maar je gegevens zijn makkelijk bovenwater te halen. maar wat belangrijk is MISBRUIK van gegevens en de daarbij beharende STRAF. Tegen gaan van dit soor technologie is rennen en dichten. Gewoon goede afspraken wat mag en niet mag klaar!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-02-23T11:43:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.