Panasonic koopt Cameramanager om cloudexpertise

Dit artikel delen:

Van links naar rechts: Masaki Arizono (algemeen directeur Panasonic System Communications Company Europe), Tijmen Vos (operationeel directeur Cameramanager.com), Rishi Lodhia (algemeen directeur Cameramanager.com) en Laurent Abadie (ceo Panasonic Europe).

Electronicaproducent Panasonic heeft Cameramanager.com overgenomen van de aandeelhouders Detron en het zittende management. Cameramanager levert online camerabeveiliging vanuit de cloud voor winkels, kantoren en woningen. Beelden zijn via een app te bekijken. Panasonic beschouwt de overname als een versterking voor zijn beveiligingsdivisie, maar wil de expertise van het bedrijf tevens gebruiken voor het opzetten van clouddiensten voor de zakelijke markt.

Cameramanager.com zegt sinds zijn start in 2007 flink te zijn doorgegroeid en toe te zijn aan een nieuwe stap. Nu het onderdeel wordt van Panasonic kan het zijn cloudgebaseerde bewakingsproduct op een veel bredere schaal aanbieden.

Volgens Rishi Lodhia, samen met Tijmen Vos oprichter van het bedrijf, heeft Panasonic zijn oog op Cameramanager laten vallen vanwege zijn clouddiensten en -technologie. 'Panasonic heeft voor Europa een 'connected strategie' bedacht om zakelijke clouddiensten te leveren. Wij hebben onze online bewakingsoplossingen in de cloud draaien. Onze cloudtechnologie willen ze gebruiken om meer diensten te kunnen aanbieden met hun ict-devices. Denk bijvoorbeeld aan het koppelen met hun videoconferencing-oplossing in de cloud.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-07-15T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.