Cisco neemt webbeveiliger Sourcefire over

Dit artikel delen:

Cisco Systems wil Sourcefire overnemen voor 2,7 miljard dollar. Het Amerikaanse ict-beveiligingsbedrijf uit Columbia (Maryland) verkoopt anti-inbraaksoftware, malware-protectie en firewall-technologie. Sourcefire is in 2001 opgericht en ging in 2007 naar de beurs. In 2012 boekte het bedrijf een omzet van 223,1 miljoen dollar, een stijging van 35 procent ten opzichte van 2011. De transactie wordt naar verwachting in de tweede helft van dit jaar afgerond, na goedkeuring van de toezichthoudende autoriteiten.

Volgens The Wall Street Journal past de overname in de strategie van Cisco om klanten naast de traditionele netwerkhardwareproducten een breder en sterk aanbod van netwerkbeveiligingsproducten te kunnen aanbieden.  

Saillant detail is dat in 2006 de toenmalige regering van de Verenigde Staten de overname van Sourcefire door het Israëlische Check Point blokkeerde uit oogpunt van nationale veiligheid. De beveiliging van een aantal staatscomputers gebeurde namelijk met en door Sourcefire. Het betrof met name de intrusion detection-software Snort, die als open source beschikbaar is. Door de overname zou het bedrijf in buitenlandse handen komen, wat de Amerikaanse regering niet acceptabel vond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De vraag blijft of Cisco de producten van Sourcefire ook niet de nek omdraait, ben benieuwd of met wel blij is met de open source gedachte van SourceFire tijd om op zoek te gaan voor alternatieven dus

Dt is een strategische aankoop van Cisco, gezien het bedrag dat er wordt betaald. Het bedrijf lijkt op de ontstaan vorm van Cisco in 1984. Ook Cisco is ontstaan op basis van open source software aangevuld met de eigen routing protocollen. Sourcefire werkt op basis van SNORT en heeft daar producten omheen gebouwd. Cisco zal deze producten zeker gaan koesteren en ruimte gaan geven....

Plannen van Cisco rondom SourceFire en Snort community worden ontvouwen en duidelijker.
http://www.wesecure.nl/cisco-sourcefire-snort-vragen

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-07-23T18:14:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.