Overheid kiest weer telecombeveiliging Sectra

Dit artikel delen:
Sectra Tiger 7401

Sectra Tiger 7401

De overheid heeft de raamovereenkomst met Sectra met nog eens twee jaar verlengd. De overeenkomst omvat de Tiger-producten van Sectra die worden gebruikt om spraak- en datacommunicatie te beveiligen tegen afluisteren, inclusief de Tiger 7401 die onlangs is goedgekeurd voor het hoge beveiligingsniveau Stg. Geheim. De orderwaarde wordt geschat op meer dan één miljoen euro.

‘De recente media-aandacht voor Edward Snowden en het Amerikaanse afluisterprogramma PRISM hebben gezorgd voor een hogere mate van bewustzijn voor het gebruik van geavanceerde oplossingen voor beveiligde communicatie om individuen, organisaties en landen tegen geavanceerde vormen van afluisteren te beschermen’, zegt Jeroen de Muijnck, directeur van Sectra Communications. ‘De Nederlandse ministeries laten al jarenlang zien hoezeer zij zich bewust zijn van beveiliging en deze overeenkomst garandeert dat Sectra en de ministeries staatsgeheimen optimaal kunnen blijven beschermen.’

Tiger 7401

Sinds het najaar van 2007 maken alle ministeries voor hun communicatie op het hoge beveiligingsniveau Stg. Geheim gebruik van Sectra Tiger. De Sectra Tiger 7401, die deel uitmaakt van deze overeenkomst, is recentelijk goedgekeurd door het Nationaal Bureau voor de Verbindingsbeveiliging voor beveiligde spraak- en datacommunicatie op het hoge veiligheidsniveau Stg. Geheim. Met de Tiger 7401 wordt voldaan aan de hoge eisen van gebruikers aan flexibiliteit en mobiliteit. In één enkel apparaat biedt deze beveiligde communicatie en transparante interoperabiliteit tussen bijvoorbeeld nationale en EU-domeinen.

Alle ministeries nemen beveiligde communicatie af als dienst die in Nederland bekend staat als Vecom en die wordt gebruikt voor zowel nationale als internationale communicatie. Dit houdt in dat Sectra een totaaloplossing levert met Tiger-producten voor beveiligde mobiele en vaste spraakcommunicatie, naast fax- en gegevensoverdracht. Deze dienst bevat de exploitatie en het beveiligingsbeheer alsmede support en een opleiding op maat voor de eindgebruikers.

Zeventien Europese landen

De nauwe samenwerking van Sectra met klanten en nationale beveiligingsautoriteiten heeft ertoe geleid dat de oplossingen van het bedrijf voor beveiligde communicatie nu in zeventien Europese landen, in de EU en in Navo-verband worden ingezet. De gebruikers zijn gezagsdragers en ambtenaren bij overheidsdiensten, defensie en maatschappijkritische instanties als gemeenten, provincies, politie, douane, reddingsdiensten en kustwacht. Deze hebben gemeenschappelijk dat ze geaccrediteerde producten gebruiken, veilig moeten kunnen communiceren en hoge eisen stellen aan flexibiliteit en mobiliteit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De combinatie van de referentie aan Prism, het Nationaal Bureau voor de Verbindingsbeveiliging en net onderwerp communicatiebeveiliging leidt tot een geheel andere conclusie over "geaccrediteerde" producten. :-) :-)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-09-06T09:51:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.