Nederland krijgt cyberconferentie in 2015

Dit artikel delen:

Nederland zal in 2015 de vierde internationale cyberconferentie organiseren. Dat is bekendgemaakt op de slotdag van de derde internationale cyber space conferentie in Seoul, Zuid-Korea. Eerdere conferenties over dit onderwerp werden gehouden in Londen (2011) en Boedapest (2012).

Cyber security is een snel groeiende uitdaging die niet alleen een nationale, maar ook een internationale respons vraagt. Met het gastheerschap van deze conferentie neemt Nederland het voortouw op een thema dat iedereen, zowel op het werk als privé, dagelijks raakt. Het biedt Nederland een goede gelegenheid om de internationale cyberagenda vorm te geven en de internationale positie van Nederland als kennis- en it-land te verstevigen.

De organisatie van de conferentie ligt in handen van de ministeries van Buitenlandse Zaken en Veiligheid en Justitie. Het kabinet heeft oud-minister Rosenthal gevraagd als speciale vertegenwoordiger van Nederland zijn diensten in te zetten voor deze conferentie. Rosenthal was als minister in 2011 verantwoordelijk voor de Freedom Online-conferentie in Nederland en heeft vanuit die hoedanigheid ruime ervaring met het onderwerp. Daarnaast is zijn brede internationale ervaring en netwerk een belangrijke overweging geweest om hem hiervoor te benaderen. Rosenthal zal deze functie combineren met zijn andere werkzaamheden.

Meer weten over security?

Bezoek de beurzen InfosecurityStorage Expo en Tooling Event op 30 en 31 oktober 2013 in Jaarbeurs Utrecht. Registreer je nu via Computable voor een gratis toegangskaart voor de beurs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-10-21T09:55:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.