Telindus bestrijdt malware met RedSocks

Dit artikel delen:
Aanval

De Nederlandse malwarebestrijder RedSocks heeft een overeenkomst gesloten met ict-diensteverlener Telindus. RedSocks levert een malware threat defender die niet in de content kijkt, maar de appliance is een aanvulling op de bestaande beveiliging van bedrijfsnetwerken en signaleert malware door het netwerkverkeer te controleren op alle malafide verbindingen naar het internet.

Daarnaast is de applicatie ‘near realtime’ up-to-date, waardoor ook de nieuwste malwareversies gesignaleerd worden. De focus van Telindus ligt in eerste instantie op de enterprise markt, maar de oplossing is ook geschikt voor het mkb. ‘RedSocks heeft bewust gekozen voor Telindus, omdat het een sterke partij is in Europa’, zegt RedSocks-coo Diederik Bos. ‘Een nieuw product vraagt om een specifieke aanpak en go to market strategy en dit kan Telindus voor ons verzorgen.’

‘De toenemende cybercrime proactief voorkomen is een uitdaging met de hedendaagse middelen, maar bedrijven willen wel de risico’s minimaliseren’, zegt Henk Buurman, managing director bij Telindus. ‘RedSocks malware threat defender biedt klanten inzage en zorgt ervoor dat bedrijfsgevoelige informatie binnenshuis blijft door tijdig meldingen te geven. Bovendien onderscheidt de appliance zich van andere producten door ‘near realtime’ up-to-date te zijn. Waar antivirussoftware altijd naar een oplossing toewerkt, wat zeker bij nieuwe malware enkele dagen in beslag kan nemen, geeft RedSocks direct een melding af waarna de klant actie kan ondernemen door de internetverbinding van bijvoorbeeld een pc te verbreken.’

Meer weten over security?

Bezoek de beurzen InfosecurityStorage Expo en Tooling Event op 30 en 31 oktober 2013 in Jaarbeurs Utrecht. Registreer je nu via Computable voor een gratis toegangskaart voor de beurs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-10-25T09:33:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.