LBVD ‘phist’ naar informatie en hackt organisaties

Dit artikel delen:
Aanpakken cybercrime

Tijdens de jaarlijkse actie ‘April Awareness’ valt adviesbureau LBVD in maart en april 2014, organisaties en instellingen aan met phishing e-mails. Organisaties die deelnemen aan April Awareness verhogen hiermee het bewustzijnsniveau van hun medewerkers, zodat ze bewuster omgaan met de risico’s van de digitale wereld. Deelname aan April Awareness is kosteloos.

Met April Awareness haakt LBVD in op de doelstelling van de overheid om vrijheid en veiligheid in de digitale samenleving te versterken. Tijdens April Awareness vallen de hackers van LBVD de deelnemende organisaties aan met phishing e-mails. Organisaties leveren details aan en LBVD zorgt voor een gerichte phishing-aanval. Elke organisatie ontvangt een beknopte rapportage. Door deelname doen de organisaties mee met de benchmark en kunnen ze naast het meten van het bewustzijnsniveau van hun eigen medewerkers, ook zien hoe ze ten opzichte van andere organisaties scoren. Eind april treedt LBVD naar buiten met geanonimiseerde onderzoeksresultaten.

April Awareness is een jaarlijkse actie die is bedoeld voor organisaties die hun medewerkers meer willen laten nadenken over veiligheid in de digitale wereld. Ook in 2013 lieten organisaties zich vrijwillig hacken door LBVD. De digitale wereld brengt functionaliteit en gemak, maar ook risico's met zich mee. LBVD wil dat organisaties zich bewuster worden van deze risico's en op die manier samen de digitale wereld veiliger maken. Organisaties die mee willen doen aan het onderzoek kunnen zich aanmelden op http://aa2014.lbvd.nl of contact opnemen via: aprilawareness@lbvd.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik hoop toch wel met toestemming van..... Anders heb je hier een ultiem 'diepte/hoogtepunt' van reclame maken.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-01-22T15:57:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.