Wibu-Systems wint SIIA Codie Award

Dit artikel delen:

De oprichters van Wibu-Systems: Marcellus Buchheit (links) en Oliver Winzenried (rechts)

Wibu-Systems, leverancier van beveiligingstechnologie, heeft voor zijn product Codemeter in New York de SIIA Codie Award 2014 voor copyrightbescherming en licentiebeheer in ontvangst mogen nemen. De Software & Information Industry Association (SIIA) is de overkoepelende wereldwijde branchevereniging voor bedrijven, actief in software en digitale content. Jaarlijks reikt de SIIA de Codie-prijzen uit voor de in haar ogen beste producten, technologie en diensten, ontwikkeld en geleverd door of voor media, uitgevers en informatieleveranciers. Codemeter is in Nederland onder andere geïmplementeerd bij GenKey en Productschap Vis.

Het Duitse Wibu-Systems, in 1989 in Karlsruhe opgericht, levert technologie voor 'digital rights management' (drm). Het Duitse bedrijf heeft daarvoor zowel hardware- (zoals tokens) als softwareoplossingen in huis. De brede reeks oplossingen bieden een oplossing voor het afschermen van alle vormen van digitale content, inclusief intellectueel kapitaal en software-applicaties voor computer systemen, mobiele toepassingen, industriële automatiseringsoplossingen en clouddiensten. In Nederland opereert Wibu-Systems vanuit Hengelo onder leiding van Marcel Hartgerink.

Het bekroonde product Wibu-Systems Codemeter is een platform voor licentiebeheer en bescherming van digitale content en levert een 'alles-in-één-oplossing' voor het te gelde maken van software, documenten en digitale media. De centrale licentiecomponent van Codemeter kan worden geïntegreerd met de bedrijfsprocessen van software-uitgevers. Daarmee kunnen zij een licentie-administratie inrichten, flexibel afgestemd op de omvang van hun klantenbestand, alsmede de locatie en de markt waarin zij opereren.

Wibu-Systems kreeg de prijs in de categorie 'Best Content Rights and Delivery Solution'. In totaal reikte de SIIA in 24 categorieën prijzen uit. Grote winnaars waren Adobe en LexisNexis, die beiden met drie awards naar huis gingen.

Codemeter in Nederland

Codemeter is de basistechnologie van alle beveiligings- en licentiëringsoplossingen van Wibu-Systems. Het bevat hardwaregebaseerde kopieerbeveiliging, softwaregebaseerde activatie en CSPP, wat staat voor Codemeter Source Protection Provider. In Nederland is Codemeter onder andere geïmplementeerd bij de Eindhovense leverancier van biometrische identity management-oplossingen GenKey en bij Productschap Vis. Laatstgenoemde is de overkoepelende organisatie voor alle belangenorganisaties in de vissector. Wibu-Systems is lid van Nederland ICT.

Internationaal gebruiken bedrijven als Sony, Kodak, Agfa en Siemens de softwarebeveiliging en digital rights management-oplossingen voor documenten en media van Wibu-Systems. Bedrijven als Autodesk, Apple, HP, IBM, Intel, Microsoft en Sun hebben Wibu-Systems opgenomen in hun developer-programma's.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-02-05T14:27:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.