Nederlander gaat cybercrime Europees bestrijden

Dit artikel delen:
Wil van Gemert

Wil van Gemert

De Nederlander Wil van Gemert is door Europol aangesteld als deputy director operations, waardoor hij verantwoordelijk wordt voor de bestrijding van cybercrime op Europese schaal. Van Gemert komt van de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV) waar hij adjunct-directeur was. Hij start in zijn nieuwe functie per 1 mei 2014.

Aanstellingen van het hoogste management bij Europol worden gedaan door de Europese ministers van Buitenlandse en Europese Zaken. Van Gemert werd op deze positie gekozen vanwege zijn inspanningen op het gebied van cybersecurity bij de NCTV.

Van Gemert heeft een echt politieverleden. Zo was hij werkzaam bij de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD) en bij de politie zelf. Ook was hij directeur Recherche bij het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een goede zet, altijd. Maar het zou mooier zijn geweest wanneer men nu eens gekozen zou hebben voor een echte rechercheur met roots in IT. Misschien eens een aanrader voor de overheid in de toekomst. Zet eens mensen in die gewoon kennis van materie en zaken hebben.

Dat je weet hoe je een boef moet pakken juridisch en cybercrime zijn twee totaal verschillende werelden.

De loopbaan van een ambtenaar is bij dit soort instanties altijd veel belangrijker dan de positie van de materiedeskundigen. Die zullen waarschijnlijk voor een bescheiden tarief via een recruiter worden ingehuurd.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-02-13T08:42:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.