Managed hosting door True

Merkel wil pan-Europees communicatienetwerk

 

Om data beter te kunnen beschermen wil bondskanselier Angela Merkel bouwen aan een pan-Europees communicatienetwerk. Daarmee kan worden voorkomen dat e-mails, vertrouwelijke documenten en andere data automatisch via servers en netwerken naar de Verenigde Staten gaat.

In haar wekelijkse podcast meldt de Duitse bondsvrouw dat ze de kwestie komende woensdag met de Franse president Hollande wil bespreken in de Ministerraad. Vertrouwelijke NSA-documenten hebben laten zien dat er enorme hoeveelheden informatie en persoonlijke data via internet wordt verzameld door zowel Britse als Amerikaanse veiligheidsdiensten. Merkel hekelde het feit dat Facebook en Google in landen gevestigd zijn waar minder hoge eisen worden gesteld aan databeveiliging, maar zakendoen in landen waar de eisen een stuk hoger liggen. ‘We gaan praten over Europese providers die beveiliging moeten bieden aan Europese inwoners, zodat zij met een gerust hart mails en andere documenten kunnen versturen, zonder dat die via de andere kant van de Atlantische Oceaan aan’, zei Merkel. ‘Het liefst zie ik een pan-Europees communicatienetwerk.’

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5001342). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Partnerinformatie
 

Reacties

Nu lopen politici meestal niet voorop qua ICT inzichten. Helaas waren we uiteindelijk wel indirect zelf schuld aan het feit dat we al onze informatie transporteren middels Amerikaanse services. De NSA onthulling van recentelijk hebben de impacts aan het licht gebracht. Natuurlijk zullen er veel barrières overwonnen moeten worden maar Duitsland | Merkel chapeau! voor dit initiatief.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×