Managed hosting door True

Symantec ontslaat CEO Steve Bennett

 

Beveiligingsleverancier Symantec ontslaat ceo Steve Bennett. Het is de tweede keer in twee jaar tijd dat de leverancier een ceo de laan uitstuurt. Bennett heeft in de achttien maanden dat hij ceo was vooral op kostenbesparing aangestuurd en te weinig oog gehad voor vernieuwing van het productaanbod, concludeert de raad van bestuur.

De directie van het beveiligingsbedrijf heeft lid van de raad van bestuur Michael Brown benoemt tot waarnemend ceo. In een verklaring over het vertrek van Bennett en de zoektocht naar een nieuwe ceo stelt de beveiligingsleverancier. 'We zijn op zoek naar een leider die onze bedrijfsmiddelen, technologie en mensen stuurt naar een volgende stap in innovatie van producten en groei.'

Bennett, eerder bestuurder bij General Electric en Intuit was benoemd om de concurrentie aan te gaan met cybersecurity-leveranciers. Tijdens de achttien maanden dat hij de scepter over Symantec zwaaide, lagen zijn prioriteiten vooral bij kostenbesparingen. Wereldwijd werden mensen ontslagen om kosten te drukken. Volgens de leverancier heeft de vertrekkend ceo daarmee bereikt dat het bedrijf een goede financiële basis heeft voor de toekomst, maar moet een ander persoon het bedrijf innoveren en de concurrentieslag maken.

Symantec, opgericht in 1982 werd groot als leverancier van anti-virussoftware. De laatste jaren verschuift de aanpak van ict-beveiliging van het beveiligen van vaste patronen van hackers naar het ad-hoc inspringen op nieuwe webbedreigingen. Leveranciers als Symantec en Mc Affee (Intel) worden fors beconcurreerd door kleine specialistische leveranciers die marktaandeel afsnoepen.

Tweede keer in twee jaar

Het is de tweede keer in twee jaar tijd dat Symantec een ceo ontslaat. In 2012 stuurde het bedrijf Enqique Salem de laan uit. Salem was negentien jaar werkzaam voor het anti-virusbedrijf, waarvan hij de laatste drie jaar van zijn dienstverband als ceo werkte.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5028583). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×