Microsoft dicht lek in Explorer ook voor XP

Dit artikel delen:

Microsoft heeft het lek in webbrowser Internet Explorer dat vorige week werd ontdekt gedicht. Er zijn updates beschikbaar om de aangetroffen beveiligingsrisico's te vermijden. Er komt ook een update voor besturingssysteem XP, belooft de leverancier. Dat is opmerkelijk, eigenlijk zou de leverancier de ondersteuning en beveiligingsupdates sinds 8 april 2014 staken. Het bedrijf maakt een uitzondering omdat het lek zo kort na het verstrijken van de termijn voor ondersteuning is gevonden.

In een blogpost op Technet, waar de leverancier de ondersteuning en updates aankonigt, adviseert de leverancier gebruikers om de browser te updaten naar de laatste versie en automatische updates in te schakelen.

Het Team High Tech Crime van de Nederlandse politie dat eerder het gebruik van de browser afraadde, raadt gebruikers nu aan de update zo snel door te voeren.

Flash

Het lek in Internet Explorer werd in het weekend van 26 april 2014 ontdekt. Volgens de Amerikaanse beveiligingsbedrijf FireEye kunnen hackers door een kwetsbaarheid in Flash geheugenobjecten in de browser manipuleren en zo beveiligingsmechanismes als dep en aslr omzeilen. Kwaadwillenden zouden de pijlen vooral richten op IE9, IE10 en IE11.

Volgens StatCounter gebruikte de afgelopen maand ruim 31 procent van de Nederlandse desktopgebruikers Internet Explorer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Buitengewoon aardig van Microsof om ook voor de XP-gebruikers de patch ter beschikking te stellen. Ik ben van mening dat gezien de vele manco's met IE door de jaren heen (veiligheidslekken) het aanbevelenswaardig is om een andere browser te installeren en als standaard te gebruiken. Google Chrome of Mozilla Firefox of....
Voor XP-gebruikers die niet kunnen of willen upgraden naar Windows 7 of 8.1 uiteraard de keus om Linux Mint of andere Linux distributie gratis te downloaden en te installeren. Eerst met de Live CD (of DVD) uitproberen en als het bevalt naast (of in plaats van) Windows installeren.

goed gedaan van Microsoft

Ik gebruik IE-Browser al lang niet meer, slechtste browser ooit in het verleden en nu met versie 11 nog steeds!
Het is altijd al een onveilige browser geweest, die in het verleden altijd afwijkt van de juiste W3-normen, versie 11 is wat beter, maar het blijft een IE!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-05-02T09:32:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.