Microsoft wil wachtwoorden laten vervallen

Dit artikel delen:

Authenticatie op basis van twee factoren is essentieel voor de toekomst van e-commerce, aldus Microsoft. Reden om in nieuwe versies van de besturingssystemen het wachtwoord te laten vervallen

Detlef Eckert, verantwoordelijk voor Microsofts Trustworthy Computing-initiatief, specificeerde echter niet welke vorm van dubbele authenticatie in Longhorn, in de volgende versie van het Windows-besturingssysteem zou worden gebruikt. Hij zei wel dat de code veel meer technologieën (beter) zal kunnen gebruiken, inclusief smartcards en beveiligingssleutels.
De panelleden waren het erover eens dat een betere digitale identiteit essentieel is voor de toekomstige ontwikkeling van e-commerce.

Art Coviello, ceo van RSA Security, suggereerde dat de effecten al voelbaar zijn. Zo stipte hij aan dat sommige Australische banken onlangs hun webservices-plannen hebben laten varen uit vrees voor beveiligingsproblemen. Beat Perjes, verantwoordelijk voor it-beveiliging bij Credit Suisse, beaamde dat het om een ernstig probleem gaat. “Wij zien dezelfde trends”, zei hij.

Maar niet iedereen beschouwt de situatie als alleen maar kommer en kwel. Dr. Hellmuth Broda, woordvoerder voor de Liberty Alliance, stelde dat veel mensen nu al beschikken over een efficiënte digitale identiteit.
“De digitiale identiteit bestaat al en functioneert”, zei hij. “Er zijn bijvoorbeeld meer dan vijfhonderd miljoen mobiele telefoons in de wereld. Die hebben allemaal een identiteit via hun Sim-kaarten, en dat werkt goed. De kunst is nu om 'deze vormen van identiteit' te laten samenwerken.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

het verschil tussen passworden voor pc's ,en de sim kaart gegevens zijn, dat je de mobilie telefoon uit handen kunt geven..

waardoor er alsnog misbruik kan worden gemaakt, en kosten gemaakt kunnen worden..

maar ik zie me hier al met een chipcard werken op mijn pc, dan moet iedereen in huis een chipcard hebben ,want er zijn meer huisbewoners als pc hier..

als voorbeeld dus..

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-15T12:59:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.