F5 koopt DDoS-beveiliger Defense.Net

Dit artikel delen:
Hack

De Amerikaanse beveiligingsleverancier F5 Networks heeft Defense.Net overgenomen. Dat bedrijf levert beveiligingsdiensten die organisaties moet behoeden voor een Distributed Denial-of-Service-aanval (DDoS). Defense.Net beschikt over een uitgebreid aanbod van beveiligingsprotocollen en levert zijn beveiligingproducten als webdienst. Het aanbod is een aanvulling op F5's anti-DDoS-aanbod dat on premise wordt geleverd.

De start-up Defense.Net is eind 2012 opgericht door Barrett Lyon. Hij is ook de oprichter van DDoS-beveiliger Prolexic. Dat bedrijf werd eind 2013 ingelijfd door Akamai.
F5 profileert zich door de overname als aanbieder van hybride beveiligingtools voor DDoS-aanvallen. Datacenters en internetapplicaties van klanten worden na de overmame zowel on premise als via cloud-distributie beschermt tegen kwaadwillenden.

Het voorkomen van DDoS-aanvallen is een bloeiende markt. Steeds meer beveiligingsleveranciers komen met specifieke tools die gericht zijn op de beveiliging tegen DDoS-aanvallen. Start-ups met innovatieve oplossingen worden overgenomen door grote beveiligingsleveranciers.

DDoS

Bij een DDoS-aanval wordt vanaf meerdere systemen tegelijkertijd een aanval uitgevoerd op een computer, server of netwerk. Het doel van de aanval is om het netwerken en diensten van bedrijven onbruikbaar te maken. Daardoor stokt de bedrijfsvoering en dat moet voordelen opleveren voor concurrenten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-05-23T14:45:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.