Detacheerder DPA neemt failliet B-Able over

Dit artikel delen:
Failliet

De Amsterdamse detacheerder DPA Group neemt de bedrijfsactiviteiten over van B-Able, een dienstverlener op het gebied van ict-beveiliging. Dat is DPA overeengekomen met curator Pieter van As van Van As Advocaten uit Nieuwegein. Het Veenendaalse bedrijf blijkt op 27 mei failliet te zijn gegaan. De activiteiten van B-Able worden ondergebracht bij het onderdeel DPA IT Security. De financiële details van de transactie worden niet vermeld.

Hoewel de overname een beperkte omvang heeft, draagt die direct bij aan de winstgevendheid van DPA, beweert het bedrijf. Volgens bestuursvoorzitter Eric Winter past de overname in de groeistrategie waarbij DPA haar positie als detacheerder in specialistische ict'ers wil versterken. B-Able voorziet in advisering en ict-beveiligingsdiensten aan  grootzakelijke opdrachtgevers. B-Able werd in 2004 opgericht door Yuri Bobbert.

Saillant detail is dat een dag voor het faillissement ict-beveiligingsadviseur Argent Consulting partner B-Able uitkocht uit de joint venture B-Able Argent Consulting. Beide bedrijven waren dit samenwerkingsverband in 2013 begonnen. Tegenvallende resultaten waren voor Argent de aanleiding om de samenwerking te verbreken en met de 'ex-joint venture' onder eigen naam door te gaan.  

DPA

DPA probeerde vorig jaar tevergeefs met ICT Automatisering te fuseren. Het detacheringshuis is aandeelhouder van ICT Automatisering en wil zich versterken in de ict- en technieksector. Een samengaan met dit bedrijf vond de directie van DPA een mooie optie, maar ICT Automatisering zag te weinig synergie tussen beide bedrijven. Het opkopen van de boedel van B-Able is vooralsnog een kleine pleister op de wonde voor DPA.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-06-04T23:06:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.