McAfee viert 25-jarig bestaan firewall

Dit artikel delen:

Beveiligingsleverancier McAfee viert het 25-jarig bestaan van de firewall. Het bedrijf brengt ter ere van dat jubileum een overzicht uit waarin het de ontwikkeling schetst van de firewall. De security-leverancier ziet 1989 als geboortejaar omdat toen de eerste commercieel beschikbare firewall op de markt kwam. Volgens McAfee maakte de softwaredivisie van Cisco sinds 1985 intern gebruik van de eerste generatie firewalls. 'Firewalls zijn een relatief jonge technologie in vergelijking met andere gebieden binnen de ontwikkeling van computers en netwerken', stelt McAfee.

Volgens de beveiligingsleverancier komt de naam ‘firewall’ van een fysieke barrière die in gebouwen wordt geplaatst om bij brand de verspreiding van vuur van kamer naar kamer te vertragen of tegen te houden. McAfee 'Met andere woorden: een firewall houdt onheil tegen. Dat geldt ook voor de firewall zoals we deze kennen in de it. Daar is een firewall hardware of software of een combinatie van beide, dat er voor moet zorgen dat hackers en sommige soorten malware geen toegang krijgen tot het netwerk en de daarmee verbonden systemen. De firewall bewerkstelligt dit door het dataverkeer te analyseren en zonodig te blokkeren.'

Ontwikkelingen firewall

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wiki vindt dat het toch al wat eerder was: http://en.wikipedia.org/wiki/Firewall_(computing)

En niet Cisco maar DEC...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-07-28T14:31:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.