Managed hosting door True

Tracks Inspector koopt zich uit bij Fox-IT

 

Softwaremaker voor digitaal forensisch onderzoek, Tracks Inspector, gaat zelfstandig verder na een management buy-out bij cyberbeveiliger Fox-IT uit Delft. Track Inspector hoopt op eigen benen zijn internationale activiteiten versneld uit te breiden. 'De focus van Fox-IT ligt vooral op de bestrijding van cybercrime bij banken en verzekeraars. Wij richten ons specifiek op digitaal forensisch onderzoek bij politiediensten', licht managing director Hans Henseler van Tracks Inspector toe.

De nieuwe onderneming heet Tracks Inspector. Het bedrijf levert een web-gebaseerd samenwerkingsplatform dat rechercheurs en onderzoekers in staat stelt om snel mobiele apparaten en computers te onderzoeken. Door de inzet van de software moeten korpsen sneller waardevolle informatie kunnen extraheren. Dat moet leiden tot een snellere en meer effectieve rechtsgang doordat er niet gewacht hoeft te worden op digitale experts uit forensische laboratoria.

De software wordt doorontwikkeld en via een internationaal partnernetwerk aan de man gebracht. Tracks Inspector is onder andere in gebruik bij politiekorpsen in Gelderland, twee regio's in België, op Sint Maarten en in de Amerikaanse stad Washington.

De buy-out is gefinancierd door de vier leden van het Tracks Inspector-team.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5157479). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Partnerinformatie
 

Reacties

Als dat maar niet leidt COFEE (Computer Online Forensic Evidence Extractor) en DECAF (Detect and Eliminate Computer Assisted Forensic).

Je bent FILTER (Field Intelligence Leveled Training and Engineering Reconnaisance vergeten.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×