Tracks Inspector koopt zich uit bij Fox-IT

Dit artikel delen:

Softwaremaker voor digitaal forensisch onderzoek, Tracks Inspector, gaat zelfstandig verder na een management buy-out bij cyberbeveiliger Fox-IT uit Delft. Track Inspector hoopt op eigen benen zijn internationale activiteiten versneld uit te breiden. 'De focus van Fox-IT ligt vooral op de bestrijding van cybercrime bij banken en verzekeraars. Wij richten ons specifiek op digitaal forensisch onderzoek bij politiediensten', licht managing director Hans Henseler van Tracks Inspector toe.

De nieuwe onderneming heet Tracks Inspector. Het bedrijf levert een web-gebaseerd samenwerkingsplatform dat rechercheurs en onderzoekers in staat stelt om snel mobiele apparaten en computers te onderzoeken. Door de inzet van de software moeten korpsen sneller waardevolle informatie kunnen extraheren. Dat moet leiden tot een snellere en meer effectieve rechtsgang doordat er niet gewacht hoeft te worden op digitale experts uit forensische laboratoria.

De software wordt doorontwikkeld en via een internationaal partnernetwerk aan de man gebracht. Tracks Inspector is onder andere in gebruik bij politiekorpsen in Gelderland, twee regio's in België, op Sint Maarten en in de Amerikaanse stad Washington.

De buy-out is gefinancierd door de vier leden van het Tracks Inspector-team.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Als dat maar niet leidt COFEE (Computer Online Forensic Evidence Extractor) en DECAF (Detect and Eliminate Computer Assisted Forensic).

Je bent FILTER (Field Intelligence Leveled Training and Engineering Reconnaisance vergeten.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-09-01T14:50:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.