AVG neemt beveiliger Location Labs over

Dit artikel delen:

AVG heeft het Amerikaanse Location Labs overgenomen voor ongeveer honderdveertig miljoen dollar, plus een toekomstige bonus van circa tachtig miljoen op basis van nog te leveren prestaties in de komende twee jaar. Location Labs is leverancier van beveiligingssoftware voor mobiele technologie. De overname levert AVG niet alleen nieuwe technologie voor mobiele platforms maar betekent ook een versterking van zijn positie op de Amerikaanse markt. Location Labs is een Californische leverancier aan een aantal grote mobiele operators in de Verenigde Staten.

De transactie woedt naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar afgerond. Om de overname te bekostigen heeft AVG extra financiering geregeld in de vorm niet-achtergestelde leningen ten bedrage van maximaal driehonderd miljoen dollar. AVG, opgericht in 1991 in het Tsjechische Brno, heeft zijn officiële hoofdkwartier in Amsterdam staan.

Naar verwachting zullen Location Labs' geïntegreerde platform voor mobiele operators, de meegeïnstalleerde dienst op Android-smartphones en mobiele abonnementsdiensten een verrijking betekenen voor het huidige mobiele beveiligingsaanbod van AVG. Dat omvat onder andere de AVG Antivirus voor Android-app en AVG Zen, de eerder dit jaar geïntroduceerde toepassing voor Windows- pc's en Android-smartphones en -tablets.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-09-04T13:44:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.