Sectra beveiligt spraak en SMS overheid

Dit artikel delen:
Sectra Panthon

Sectra Panthon

Sectra heeft een overeenkomst getekend met de Nederlandse overheid voor het leveren van beveiligde spraakcommunicatie en sms voor smartphones. Diverse ambtenaren krijgen daardoor de vrijheid om gevoelige informatie door te geven via mobiele netwerken zonder het risico dat deze wordt onderschept of afgeluisterd.

Met deze bestelling breidt de Nederlandse overheid het gebruik van Sectra Panthon uit en wordt de dienst op grotere schaal beschikbaar gesteld. Sectra biedt de Panthon als een dienstmodel aan, waarbij de smartphone, het sleutel- en certificaatbeheer, de configuratie als ook het beheer van het Panthon-systeem zijn inbegrepen.

Sectra Panthon voor smartphones zorgt ervoor dat gebruikers veilig gevoelige informatie kunnen delen via versleutelde telefoongesprekken en sms. De sleutelbeveiliging op basis van hardware zorgt voor een hoog beveiligingsniveau en werkt op alle belangrijke draadloze netwerken, zoals 2G, 2,5G, 3G en Wi-Fi. Sectra Panthon is scip-compatibel (secure communication interoperability protocol), waardoor communicatie met andere beveiligde toestellen, zoals het Sectra Tiger-systeem waar de Nederlandse overheid ook al gebruikt van maakt, mogelijk is. Gebruikers van beide systemen hebben meer vrijheid om een oplossing te kiezen die bij hun individuele beveiligingsbehoeften past.

Infosecurity.nl

Ook geïnteresseerd in de Sectra Panthon of beveiligde spraakcommunicatie en sms voor smartphones? Kom dan op 29 en 30 oktober 2014 gratis naar de InfoSecurity in de Jaarbeurs in Utrecht. Voor meer informatie en inschrijven ga ja naar http://www.infosecurity.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-10-23T16:36:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.