Symantec wijst op toename van phishing

Dit artikel delen:

Het zevende halfjaarlijkse 'Internet Securitty Threat' rapport van Symantec ziet een sterke stijging van phishing, evenals een blijvend probleem met internettoepassingen

In de rapporteringsperiode - 1 juli tot 31 december 2004 - constateerde Symantec een stijging van ’phishing’-pogingen met maar liefst 366 procent: van negen miljoen per week tot 33 miljoen. Bovendien zijn de aanvallen heel wat geraffineerder, zodat gewone gebruikers haast niet meer het onderscheid tussen echt en phishing kunnen maken. Het verlies van vertrouwelijke gegevens is dan ook een sterk groeiend gevaar, stelt Symantec.

Ook blijven zwakheden in internettoepassingen zorgen baren, met 48 procent van de nieuwe kwetsbaarheden die specifiek op die toepassingen mikken. Ook hierdoor kan informatie verloren gaan, en kunnen zelfs systemen volledig worden ovegrnnoemen door hackers.
België niet zo slecht

Duidelijk is dat de groei van breedbandverbindingen in landen als Groot-Brittannië (grootste aantal door hackers besmette systemen) en de USA (land waar de meeste aanvallen starten) voor problemen zorgt. België doet het ondanks zijn hoge breedbandpenetratie blijkbaar beter, onder meer dankzij de inspanningen van de grote ISP’s, zo stelt Patrick Dalvinck, managing director Benelux Symantec.

Voorspelde ’stijgers met stip’ voor de nabije toekomst zijn nog meer perikelen door spyware/adware en problemen op non-Windows-platformen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het gevaar van phissing zal blijkbaar groter worden! Ik maak nog weinig gebruk van deze manier van bankopdrachten en dat je waarschuwen is zondermeer positief. Dait heeft op mij toch een allerte werking en indien mogelijk toch een goede aanwijzing waaop te letten

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-21T14:09:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.