McAfee helpt Europol bij aanpak cybercrime

Dit artikel delen:

Europol en McAfee bundelen opnieuw de krachten in de bestrijding van de cybercrime. De Europol-eenheid EC3 (European Cybercrime Centre) heeft hiervoor met het Intel-bedrijf een nieuwe samenwerkingsovereenkomst gesloten. Beide partijen gaan kennis en ervaring uitwisselen en gezamenlijk cybercriminele activiteiten in kaart brengen. Ook levert McAfee aan de Europese politieorganisatie specifieke technische informatie over cyberaanvallen.

'Cybercriminaliteit heeft een dusdanig hoog niveau bereikt dat geen enkele partij in staat is om dit zelfstandig te bestrijden', zegt Raj Samani, technologiebaas voor Intel Security in Europa. Samani is een van de adviseurs van Europols EC3 op het gebied van internetbeveiliging.

Intel Security, waaronder ict-beveiliger McAfee valt, assisteert Europol al langer bij de bestrijding van cybercriminaliteit. De Europese politieorganisatie heeft zijn hoofdzetel in Den Haag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-11-21T10:17:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.