Informatiebeveiliging is grootste clouduitdaging

Dit artikel delen:
Cloudsecurity

65 procent van de Nederlandse organisaties beschouwt informatiebeveiliging als de grootste uitdaging bij cloud computing. Dit blijkt uit onderzoek van Computable en Jaarbeurs naar de inzet van cloud computing binnen organisaties. Aan het onderzoek deden 502 personen mee, die vooral werkzaam zijn bij eindgebruikers.

Op de vraag naar de grootste uitdagingen binnen cloud computing noemde na informatiebeveiliging iets minder dan de helft van de respondenten (48 procent) privacy. Deze twee onderwerpen vallen sterk met elkaar samen. Na alle perikelen rondom de NSA en het dataverlies bij bijvoorbeeld eBay, is het ook niet verrassend dat deze onderwerpen hoog scoren.

38 procent van de organisaties ziet de  afhankelijkheid van cloudleveranciers als een heikel punt. De overige obstakels binnen cloud computing zijn volgens de respondenten wet- en regelgeving (33 procent), contractmanagement/eigenaarschap (30 procent) en return on investment (21 procent).

‘Eigenlijk moet elke onderneming de beveiliging van zijn gegevens ter discussie stellen’, zegt Hans Bos, national technology officer bij Microsoft Nederland. ‘In het verleden is dit te weinig gebeurd. Maar het afnemen van clouddiensten is een mooie gelegenheid om dit onderwerp onder de loep te nemen.’

Whitepaper

In het onderzoek van Computable en Jaarbeurs is verder ook aandacht besteed aan het budget dat organisaties beschikbaar hebben voor cloud computing en welke clouddiensten het meest door Nederlandse organisaties worden gebruikt. Het volledige onderzoek, inclusief interviews met Hans Bos en Gijsbert Janssen van Doorn, sales engineer bij Nexenta Systems, zijn te lezen in het whitepaper ‘Computable onderzoek: Cloud Computing’.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-12-01T10:59:00.000Z Birgit Bunt


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.