Discover 2014

HP ontwerp non-stop Superdome x86-systeem

Dit artikel delen:
HP Dragonhawk

HP brengt een zwaar serversysteem op de markt, gebaseerd op x86-architectuur. Deze HP Integrity Superdome is bedoeld voor het laten draaien van bedrijfskritische systemen en is geschikt voor Windows, Linux- en VMware-omgevingen. Het x86-systeem is uiterst schaalbaar en vormt een goedkoop alternatief voor klanten die zich geen dure non-stop-apparatuur kunnen veroorloven.

De HP Integrity Superdome - codenaam Dragonhawk - is flexibel opgebouwd en kan afhankelijk van de workload snel worden uitgebreid met extra blades. De Superdome vormt een betrouwbaar en betaalbaar alternatief voor klanten die geen geld hebben voor een duur non-stop-systeem waarop hun bedrijfskritische systemen kunnen draaien.

De vraag naar betaalbare infrastructuursystemen die altijd beschikbaar zijn om de kernapplicaties voor bedrijven en organisties in de lucht te houden, zal de  komende jaren alleen nog maar toenemen stelt Antonio Neri, algemeen directeur van de divisie Technology Services bij HP. 'Het is ons gelukt een powersysteem met behulp van x86-technologie te bouwen dat krachtiger en veel goedkoper is dan vergelijkbare systemen van partijen als IBM en Oracle.' 

Ervaring

HP kan bogen op een lange traditie van het ontwikkelen van zeer betrouwbare computersystemen, waaronder de fout-tolerante Non Stop-producten van Tandem, de VAX/VMS-systemen (Digital) en de HP/Intel Itanium-architectuur. Volgens het concern kunnen klanten met deze x86-gebaseerde Superdome ook ingewikkelde business processen, decision support oplossingen en grote databases laten draaien in een schaalbare omgeving.

'HP Integrity Superdome X zorgt ervoor dat e-commerce-transacties vier keer sneller kunnen plaats vinden dan bij standaard x86-platforms. Bovendien zorgt het voor een ander kostenplaatje van  'mission-critical compute' met 32 procent lagere eigenaarskosten vergeleken met competitieve Unix-omgevingen', aldus Neri.

Nonstop

Het bedrijf kondigde op de klantenbijeenkomst Discover 2014 tevens een nieuwe versie van zijn Nonstop-systeem aan. Deze HP Integrity Nonstop X is een hoogbetrouwbaar fault-tolerant systeem dat met name wordt ingezet in transactierijke omgevingen (banken, telco's). De nieuwe versie bevat onder andere  een verdubbelde Nonstop cpu-dichtheid in de behuizing met een kleinere datafootprint en lagere kosten tot gevolg.

De HP Integrity Superdome X is beschikbaar via HP en wereldwijde kanaalpartners. De  HP Integrity Nonstop X is naar verwachting beschikbaar in maart 2015. De prijzen zullen variëren op basis van het model en de klantsamenstelling.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-12-03T14:58:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.