Japanse bank kiest Vasco voor online-security

Dit artikel delen:

Vasco Data Security, de Amerikaanse leverancier van beveiligingssoftware, heeft een contract gesloten met Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ. Deze grootste bank van Japan gaat de authenticatieproducten van Vasco gebruiken om zijn online bankdiensten te beveiligen. Het betreft Digipass for Mobile voor smartphones en Vacman Controller om fraude en accountovernames van klanten van de bank te voorkomen.

Digipass for Mobile voor smartphones zal uitgerold worden als een gratis service voor eenmalige wachtwoorden, bedoeld voor de particuliere klanten van de Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ. Vasco's Vacman Controller is een grootschalig authenticatieplatform dat het hoge aantal authenticatieaanvragen verifieert.

Volgens Vasco is in Japan een toename merkbaar van criminelen die gebruikersnamen en wachtwoorden van klanten stelen door middel van phishing-aanvallen en spoofing-technieken. Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ neemt extra stappen om zijn klanten te beschermen. De bank heeft een bewustmakingscampagne gelanceerd om klanten te leren hoe ze zich kunnen beschermen tegen hackaanvallen. De bank voorziet ook antivirussoftware en bouwt extra veiligheidsmaatregelen in, waaronder Digipass For Mobile voor smartphones, om de veiligheid van de online bancaire diensten te versterken.

'Criminele hackorganisaties verhogen het aantal aanvallen op financiële instellingen in alle regio’s ter wereld', stelt Jan Valcke, president en chief operation officer van Vasco. 'Eindgebruikers zoeken naar gemak bij het uitvoeren van mobile en online transacties. Dit vereist een hoger niveau van veiligheid, terwijl er tegelijkertijd een gebruiksvriendelijke online bankingervaring moet worden gegarandeerd.'

Derde kwartaal

Vasco levert software op het vlak van authenticatie, elektronische handtekeningen en beheer van identiteiten. Het Amerikaanse bedrijf heeft een sterk derde kwartaal achter de rug en zag de omzet in vergelijking met het derde kwartaal van 2013 (39,2 miljoen) met 34 procent stijgen tot 52,6 miljoen dollar. De nettowinst kwam uit op 11,2 miljoen, een toename van 236 procent, ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder (3,3 miljoen).

Het hoogtepunt van het derde kwartaal was de overeenkomst met de Rabobank. De bank biedt in 2015 op brede schaal de Rabo Scanner aan als authenticatiemiddel voor het online bankieren. Vasco zorgt voor de toegangsbeveiliging met behulp van optische transactie-authenticatienummer (tan)-technologie, beter bekend als photoTAN, van het vorig jaar overgenomen Britse bedrijf Cronto.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-12-29T10:27:00.000Z Rik Sanders