Braziliaanse politie pakt verdachte phishing

Dit artikel delen:

De Braziliaanse politie heeft een man gearresteerd die mogelijk de leider is van een bende die via phishing 37 miljoen dollar stal van online bankrekeningen.

De bende, die meer dan achttien mensen omvat, zou naar verluidt de online bankrekeningen van zijn slachtoffers hebben geplunderd via een zogenaamd Trojaans paard dat ze per e-mail verstuurden naar duizenden computers. Het hoofd van de politieafdeling die verantwoordelijk is voor internetfraude in de Braziliaanse provincie Santa Catarina gelooft dat de gearresteerde Valdir Paulo de Almeida, de leider was van één van Braziliës grootste bendes.

“Ze maakten de voorbije twee jaar tussen vijftig en honderd miljoen Braziliaanse real (13,9 tot 27,8 miljoen euro) buit en verstuurden per dag meer dan drie miljoen e-mails met Trojaanse paarden”, zegt hij.
Volgens beveiligingsbedrijf Sophos worden dergelijke Trojaanse paarden steeds meer gebruikt als phishing-methode om geld te stelen.
Wanneer een computer is besmet met een Trojaanse paard, kan de phisher de internetactiviteit van de gebruiker volgen. Wanneer het slachtoffer online bankiert, worden de vertrouwelijke bankgegevens dus doorgestuurd naar de dieven, die vervolgens de bankrekening kunnen plunderen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-22T14:01:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.