Managed hosting door True

EMC tevreden over boekjaar 2014

 

EMC Corporation heeft de financiële resultaten voor het vierde kwartaal en het boekjaar 2014 bekendgemaakt. In het slotkwartaal boekte het dataopslagconcern een recordomzet van 7 miljard dollar, een stijging van 5 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Het boekjaar 2014 sloot EMC af met eveneens een toename van 5 procent naar 24,4 miljard dollar.

De nettowinst van EMC in het vierde kwartaal steeg 12 procent naar 1,15 miljard dollar. Over het gehele jaar zag het concern de nettowinst echter dalen: met 6 procent naar 2,7 miljard, onder meer als gevolg van afschrijvingen, reorganisatielasten, overnames en beursgerelateerde compensatiekosten. Het bedrijf eindigde het jaar met 14,7 miljard dollar in kas en aan investeringen.

De omzet van de divisies EMC Information Infrastructure (18,2 miljard), VMware (6 miljard) en Pivotal (227 miljoen) groeide in 2014 respectievelijk met 2 procent, 16 procent en 18 procent. Het concern zag met name een forse groei in de verkoop van opslagsystemen: die steeg maar liefst met 52 procent naar een omzet van 2,3 miljard dollar. Bij ict-beveiligingsbedrijf RSA, onderdeel van de infrastructuur-divisie, steeg de omzet in 2014 met 5 procent tot 1,04 miljard dollar.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5223981). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Partnerinformatie
 
Vacatures bij RSA
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×