Check Point koopt beveiliger op CPU-niveau

Dit artikel delen:

De van oorsprong Israëlische beveiligingsleverancier Check Point neemt het eveneens Israëlische Hyperwise over. Die start-up levert oplossingen voor beveiliging op cpu-niveau. Daardoor moeten bedreigingen in een zeer vroeg stadium worden aangepakt. Volgens de koper gaat het om baanbrekende technologie. Check Point claimt dat het als eerste securityleverancier beveiliging op cpu-niveau kan aanbieden.

Check Point zet met de overname van Hyperwise in op de aanpak van aanvallen voordat die zich als virus of malware vestigen in een systeem of in de software van een apparaat. Volgens de koper wordt door beveiliging in te bouwen op cpu-niveau de kans dat een aanval slaagt vele malen kleiner.

Check Point-ceo en oprichter Gil Shwed: 'Door deze overname krijgen we de beschikking over belangrijke technologie en vergaande kennis en expertise. Het plan is om beveiligingsdiensten op os- en cpu-niveau te combineren.'

Shwed: 'Preventie is van oudsher gericht op het detecteren en blokkeren van malware nadat die malware al actief is. Hackers benutten een beveiligingslek dat in een vroeg stadium vaak nog niet ontdekt is door de partij die wordt aangevallen. Wij proberen voordat de infectie van systemen plaatsvindt de aanval al te detecteren', licht hij toe.

Hyperwise en Check Point

Hyperwise is opgericht in 2013 en houdt kantoor in de Israëlische stad Tel Aviv, Israel. De overname door Check Point omvat zowel de technologie als het personeel.

Het in 1993 opgerichte Check Point is naar eigen zeggen pionier op het gebeid van firewall en is inmiddels uitgegroeid tot wereldwijde securityleverancier. Het bedrijf is genoteerd aan de Amerikaanse beurs (Nasdaq).

Intel Security

Door de overname van Hyperwise gaat Check Point op cpu-beveiligingsniveau de concurrentie aan met Intel Security. Dit bedrijf kocht hiervoor in 2010 McAfee voor 7,68 miljard dollar. In 2014 werd de bedrijfsnaam McAfee veranderd in Intel Security.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-02-23T11:38:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.