ASML: Amper schade door computerinbraak

Dit artikel delen:

Chipmachinebouwer ASML bevestigt in een korte verklaring dat hackers recent een korte periode toegang hebben gehad tot een beperkt aantal ict-systemen. Volgens het bedrijf uit Veldhoven werd de computerinbraak snel ontdekt en is niet gebleken dat de hackers toegang hebben gekregen tot waardevolle bestanden. Wel voert ASML nog een extra onderzoek uit; of de hackers uit China kwamen, zoals sommige media beweren, kon de fabrikant niet bevestigen.

Afgelopen weekeinde kwam het nieuws naar buiten dat hackers hadden ingebroken bij ASML. Anonieme bronnen hadden aan de NOS bevestigd dat de inbraak was uitgevoerd door Chinezen. De fabrikant wilde in eerste instantie niet reageren maar besloot vanwege de groeiende media-aandacht dat uiteindelijk toch te doen.

Volgens ASML is er geen bewijs dat de inbrekers waardevolle informatie te pakken hebben weten te krijgen. Het bedrijf zegt regelmatig last te hebben van cyberaanvallen en continu bezig te zijn zich daar met  ict-oplossingen tegen te wapenen. De chipmachinebouwer zegt verder geen informatie over het onderzoek naar de recente aanval te verstrekken, tenzij er belangrijke ontwikkelingen te melden zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Door bewust vage formuleringen te gebruiken zoals "niet gebleken dat de hackers toegang hebben gekregen" en "geen bewijs dat de inbrekers waardevolle informatie te pakken hebben" krijgt ASML het voor elkaar dat Computable in de kop schrijft: "Amper schade door computerinbraak". Dat laatste is echter niet wat ASML zegt. Het ontbreken van bewijs betekent nog niet dat er niets is gebeurd.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-03-02T11:57:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.