Vasco heeft topjaar achter de rug

Dit artikel delen:

Vasco Data Security, de Amerikaanse leverancier van beveiligingssoftware, heeft in 2014 de omzet voor het eerst boven de tweehonderd miljoen dollar zien uitkomen: 201,5 miljoen dollar. Dat is een toename van 30 procent ten opzichte van het boekjaar 2013 (omzet: 155 miljoen). De nettowinst steeg met 196 procent van 11,1 miljoen in 2013 naar 33,5 miljoen dollar. Het bedrijf zegt te profiteren van het groeiende bewustzijn voor het gevaar van cybercrime en cyberaanvallen. Klanten maken budget vrij voor de aanschaf van ict-beveiligingsproducten.

Het slotkwartaal was zelfs het allerbeste kwartaal tot nu toe met een omzet van 62,4 miljoen, een stijging van 44 procent in vergelijking met het vierde kwartaal van 2013 (43,3 miljoen). De winst kwam uit op 11,9 miljoen dollar tegenover een winst van 3,2 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar daarvoor. 

Vasco levert software op het vlak van authenticatie, elektronische handtekeningen en beheer van identiteiten. Het bedrijf zag vorig jaar de inkomsten uit de bankwereld met 33 procent toenemen; de activiteiten uit de zakelijke en applicatie-beveiliging groeiden met 18 procent. Voor 2015 mikt Vasco op revenuen die tussen de 220 miljoen en 230 miljoen dollar liggen.

Banken

Het bedrijf sloot in 2014 onder meer een groot contract met de Rabobank voor het leveren van de nieuwe Cronto- technologie voor de Rabo Scanner. De bank biedt in 2015 op brede schaal de Rabo Scanner aan als authenticatiemiddel voor het online bankieren. Vasco zorgt voor de toegangsbeveiliging met behulp van optische transactie-authenticatienummer (tan)-technologie, beter bekend als photoTAN, van het vorig jaar overgenomen Britse bedrijf Cronto.

Ook sleepte het Amerikaanse bedrijf een order binnen van de Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ. Deze grootste bank van Japan gaat de authenticatieproducten van Vasco gebruiken om zijn online bankdiensten te beveiligen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-03-02T11:55:00.000Z Rik Sanders