Tien organisaties geselecteerd voor debat

IT Talent Debate strikt omstreden hacker

David Schrooten

David Schrooten

Voor de derde editie van het IT Talent Debate heeft organisator Conjugo de omstreden Nederlandse hacker David Schrooten gestrikt. Schrooten werd in 2012 in de Verenigde Staten opgepakt in verband met vermeende creditcardfraude. Februari 2015 kwam de 24-jarige student uit Spijkenisse voorwaardelijk vrij. Op 24 april deelt hij in het Utrechtse Media Plaza zijn verhaal met tweehonderd it-studenten.

Schrooten is van jongs af aan dol op computers en leert zichzelf programmeren en hacken. Hij verzamelt een groep getalenteerde hackers om zich heen waar hij kennis mee deelt maar ook andere fora en hackerteams af en toe een hak zet, als ware als sport. In 2006 gaat het echter een stap verder als Schrooten zich voor het eerst op een zogeheten cardingforum begeeft.

In 2012 wordt Schrooten in de val gelokt door de Amerikaanse geheime dienst en opgepakt op een Roemeens vliegveld waar hij nietsvermoedend zijn vriendin wil bezoeken. Wat volgt is volgens Schrooten een hel: de omstandigheden waarin hij bijna drie jaar lang vast zat zijn mensonterend. De risico’s die bepaalde online activiteiten met zich meebrengen wil David aanstippen tijdens zijn presentatie op 24 april aanstaande.

Tien geselecteerde organisaties

Zoals elk jaar staan er tijdens het IT Talent Debate tien bedrijven tegenover elkaar in een debat dat diverse thema’s op it-gebied beslaat. Dit jaar zijn dit Afas, Capgemini, Incentro, Inergy, Liander, de Nederlandse Spoorwegen, Procam, Rabobank, SNS Bank en SecureLink. Deze bedrijven zullen daarnaast elk een workshop verzorgen. Tijdens het IT Talent Debate staat kennisdeling centraal. Inhoudelijk wordt het evenement georganiseerd in samenwerking met studieverenigingen vanuit het hele land.

Een nieuwe toevoeging aan het programma dit jaar is de afterparty in de ManCave in Hoogh Catharijne waar deelnemers, tegen een kleine vergoeding, met elkaar kunnen eten, gamen en napraten. Deelname aan het IT Talent Debate is gratis voor it-studenten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-03-09T11:50:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.