InnovationQuarter investeert in Authasas

Dit artikel delen:

De regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter steekt een onbekend bedrag in de security start-up Authasas. De investering in het Haagse softwareontwikkelingsbedrijf, dat zich toelegt op het leveren van sterke authenticatie, is de eerste voor InnovationQuarter in de topsector Safety & Security. Met deze kapitaalverstrekking verwacht Authasas versneld de internationale groeiambitie waar te maken. De Haagse start-up wil in totaal 2,5 miljoen euro aan investeringen ophalen.

Sterke authenticatie zorgt ervoor dat alleen de juiste personen, met de juiste bevoegdheden toegang hebben tot bijvoorbeeld een netwerk, e-mailserver of laptop. Het bekendste voorbeeld is de pinpas, waarbij de pas in combinatie met een wachtwoord of pincode voor de identificatie zorgt en een betaling mogelijk maakt.

Wachtwoord alleen niet voldoende

Authasas ontwikkelt software voor het leveren van sterke authenticatie met de focus op veiligheid, bruikbaarheid en beheersbaarheid. Door gebruik te maken van bijvoorbeeld eenmalige wachtwoorden kunnen verificatiemethodes als biometrie, smartcards en/of mobiele authenticatie als sms-tokens naast elkaar worden gebruikt, vanuit één centrale locatie. Deze integrale aanpak is een passende oplossing in een tijd waarin een gebruikersnaam en wachtwoord alleen niet meer voldoende zijn voor identiteitscontrole.

‘Authasas heeft de afgelopen jaren een stevige basis gelegd om een dominante positie te realiseren in de sterke authenticatiemarkt’, zegt oprichter en ceo Reinier van der Drift. ‘Door de ondersteuning van InnovationQuarter en samenwerking binnen het nationale veiligheidscluster The Hague Security Delta (HSD) zijn we nu in staat versneld internationaal te groeien en kunnen wij het Authasas-team verder versterken.’

Internationaal partnernetwerk

Als investeerder biedt InnovationQuarter via zijn participatiefonds innovatieve (door)startende mkb’ers en jonge, veelbelovende technologiebedrijven in Zuid-Holland durfkapitaal om innovaties naar de markt te brengen. ‘InnovationQuarter is zeer verheugd met de investering in Authasas als eerste investering in de Safety & Security-sector’, zegt Francis Griep-Quint, hoofd InnovationQuarter Capital. ‘Authasas past uitstekend in onze investeringsfocus. Het bedrijf maakt gebruik van hoogwaardige securitytechnologie en heeft een solide internationaal partnernetwerk en aansprekende klanten.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-03-20T11:58:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.