Managed hosting door True

Vasco haalt Japanse topbank binnen

 

Vasco Data Security, de Amerikaanse leverancier van beveiligingssoftware, heeft met de Japanse grootbank Mizuho een contract gesloten voor de beveiliging van online transacties tegen hackingaanvallen. Mizuho Bank heeft daarbij gekozen voor de elektronische handtekening middels het Digipass 275-authenticatieproduct om fraude en accountovername tegen te gaan. De laatste tijd kozen ook al grootbanken als Rabobank, HSBC (VS) en Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ voor Vasco.

In het verleden maakte Mizuho al gebruik van Vasco’s Digipass GO6 en Vacman Controller. Gezien de toename van hackingaanvallen in online transacties kiest Mizuho als eerste bank in Japan nu voor het invoeren van elektronische handtekeningen in het Japanse retail banking-segment.

Vasco sloot in 2014 onder meer een groot contract met de Rabobank voor het leveren van de nieuwe Cronto- technologie voor de Rabo Scanner. De bank biedt in 2015 op brede schaal de Rabo Scanner aan als authenticatiemiddel voor het online bankieren. Vasco zorgt voor de toegangsbeveiliging met behulp van optische transactie-authenticatienummer (tan)-technologie, beter bekend als photoTAN, van het vorig jaar overgenomen Britse bedrijf Cronto.

Naast banken hebben ook overheden de nieuwe Vasco-productlijn in hun vizier. Zo gebruikt de overheid in Singapore authenticatie van het bedrijf om toegang tot online overheidsdiensten te beveiligen en heeft de Belgische overheid Vasco recent gecertificeerd als aanbieder van authenticatie voor online overheidstoepassingen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5246345). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures bij Vasco
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×