Den Haag gastheer grote security-conferenties

Dit artikel delen:

Den Haag huisvest van 13 tot 17 april 2015 twee grote internationale conferenties over ict-beveiliging. Het gaat om de Global Conference on Cyberspace 2015 en de One Conference. Naast die evenementen over beleid en de technische aanpak van cybercriminaliteit wordt een reeks gerelateerde evenementen georganiseerd.

Op 13 en 14 april 2015 wordt in het World Forum in Den Haag de One Conferentie gehouden. Die bijeenkomst wordt georganiseerd door het Nationaal Cyber Security Centrum en is bedoeld voor overleg tussen bedrijven, overheid en wetenschap.

De insteek van de conferentie is vooral technisch van aard en richt zich op de operationele aanpak van cybercrime. Sprekers zijn onder meer Jason Healey (Atlantic Council) met als onderwerp: 'sustainable cyberspace'. Laura deNardis (CIGI) over internet governanceen Jaya Baloo, ciso van KPN over de noodzaak van encryptie. Het evenement is via een live-videostream te volgen.

GCCS15

Op 16 en 17 april 2015 staat Global Conference on CyberSpace (GCCS15) op het programma. Bij die bijeenkomst in het World Forum komen hoogwaardigheidsbekleders van overheid, bedrijfsleven en academici uit allerlei anden bij elkaar om te discussiëren over een vrij, open en veilig digitaal domein. Tijdens GCCS15 zal vooral over internationaal beleid gesproken worden.

Dat evenement wordt geopend door premier Mark Rutte. Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders zit het evenement voor. Er wordt onder meer ingegaan op de impact van digitale oorlogsvoering en jurisprudentie rondom cybercriminaliteit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-13T10:16:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.