TNI biedt noodoplossing bij DDoS-aanval

Dit artikel delen:
Security

ING Bank, SNS Bank, Surfnet, XS4all, SIDN, ASP4all hebben zich als eerste aangesloten bij het Trusted Networks Initiative (TNI), een initiatief dat de aangesloten partijen een redmiddel biedt tegen grote of langdurige DDoS-aanvallen. TNI is in Nederland van start gegaan en wordt mede mogelijk gemaakt door The Hague Security Delta (HSD).

Distributed Denial of Service (DDoS)-aanvallen kunnen veel schade veroorzaken aan de internet gekoppelde dienstverlening. Het TNI heeft als doel netwerken op internet te onderscheiden en zo een vertrouwd internet te realiseren. In geval van nood, zoals bij een DDoS-aanval, kan de aangesloten partij zich loskoppelen van het internet en tijdelijk gebruik maken van het zogenaamde ‘Trusted Network’. Dit domein is een laatste redmiddel tegen een aanval: het bedrijf moet eerst zelf proberen de situatie op te lossen.

Internationaal redmiddel

Het idee van TNI is ontwikkeld door stichting NLnet en de NL-ix en wordt mede mogelijk gemaakt door The Hague Security Delta (HSD). TNI kan bij zowel grote als kleine netwerken worden ingezet, zowel nationaal als internationaal. Naast een redmiddel biedt het initiatief ook een platform om aan verbetering van internet te werken en opsporing te verbeteren. NL-ix organiseert drie informatie sessie's in mei en juni om partijen bekend te maken met het TNI.

ING Bank, SNS Bank, Surfnet, XS4all, SIDN, ASP4all hebben zich als eerste aangesloten bij het Trusted Networks Initiative (TNI). De verwachting is dat andere grootbanken, kritische overheidsinstanties, internetaanbieders, hosters en internet afhankelijke partijen spoedig volgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ING

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-14T16:09:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.