Kassasysteem zwembad niet waterdicht

Dit artikel delen:

Bij veel online kassasystemen wordt een balans gezocht tussen gebruikersgemak en beveiliging van gegevens. In sommige gevallen wordt het daardoor te makkelijk gemaakt om in te kunnen loggen als een andere gebruiker. Vorig jaar juli lukte het een redacteur van de regionale omroep om relatief eenvoudig toegang te krijgen tot de online shop van het zwembad in Veenendaal. Softwarebouwer VConsyst beloofde toen deze optie van de inlogprocedure minder makkelijk te maken, maar dat is nog steeds niet afdoende gebeurd.

Volgens RTV Utrecht heeft VConsyst verklaard dat het gaat om een mogelijkheid om door middel van de invoer een aantal persoonlijke gegevens gemakkelijk in te kunnen loggen. Deze configuratieoptie kon aangezet worden bij zwembaden die de eerste versie van het online-kassasysteem gebruikten. De ontwikkelaar heeft beloofd om deze variant van de versimpelde inlogprocedure niet langer te ondersteunen.

Het zwembad in Veenendaal haalde het systeem vorig jaar zomer maandenlang offline. Na een update lukte het RTV Utrecht nog steeds om in te loggen. Daarbij bleek het ook mogelijk om de abonnementsgegevens behorend bij het account te wijzigen of de eigen kinderen op te geven voor zwemles, waarbij opgemerkt dient te worden, dat de ingelogde persoon dan wel zelf moest betalen. In overleg met de klanten zijn bepaalde functionaliteiten verder aangepast en is het niet langer mogelijk om op deze manier in te loggen.

Maatwerkbouwer

Automatiseerder VConsyst uit Genemuiden is onderdeel van de Venture Groep. Het bedrijf levert bedrijfssoftware voor de inzameling van huishoudelijk afval, autorisatie en registratie van bezoekers, accommodatieverhuur en metaalwerken en is ook actief als maatwerkbouwer.

Een van de sectoren waar VConsyst actief is, is de branche van zwembaden en sportaccommodaties. Het bedrijf was bijvoorbeeld partner van het Zwembadbranche Congres dat afgelopen maart plaatsvond. Eind vorig jaar meldde het bedrijf trots dat het WinConsyst Kassa en Toegang-software mag leveren aan het medio dit jaar nog te openen nieuwe zwembad in Zutphen. Andere zwembaden die de software gebruiken zijn onder andere die van Joure, Dedemsvaart, Ommen en Hardenberg.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-15T13:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.