Twente en Delft starten master cyber security

De TU Delft en de Universiteit Twente starten in september 2015 met een nieuwe gezamenlijke masterspecialisatie cyber security. De tweejarige masteropleiding is toegankelijk voor studenten met een bachelor in Technische Informatica of een verwante opleiding.

De masterspecialisatie cyber security is een multidisciplinaire specialisatie binnen het vakgebied Technische Informatica en moet een inhoudelijke verdieping bieden in vakken als cyber data analytics en software security. Maar ook is er veel aandacht voor ondersteunende vakgebieden als recht, economie, criminologie en psychologie.

Volgens de universiteiten maakt die combinatie van zachte en harde kanten de specialisatie uniek en wordt de studie bij uitstek toegespitst op de praktijk van cyber security. Ook kunnen studenten na hun studie aan de slag gaan als wetenschappelijk onderzoeker.

De opleiding bevat ook een zomerschool waarin studenten uitgedaagd worden creatieve oplossingen te vinden voor problemen uit de praktijk van de bij de opleiding betrokken bedrijven en overheden. 'Door de grote flexibiliteit in de opzet van deze specialisatie hebben studenten grote invloed op de precieze samenstelling van hun masterprogramma cyber security', lichten de universiteiten toe.

Cyber security

In een gezamenlijk bericht over de nieuwe specialisatie binnen Technische Informatica schrijven de universiteiten: 'Het belang van cyber security wordt steeds evidenter. Steeds maar zaken in onze samenleving zijn onlosmakelijk verbonden door en met online toepassingen, of het nu gaat om bankieren, reizen, energie, telecommunicatie of gezondheidszorg. De consequenties kunnen de samenleving flink ontwrichten.'

Baankansen

Afgestudeerde studenten in het vakgebied cyber security hebben volgens de universiteiten een goede kans op een baan na hun afstuderen. Het gaat zowel om werk in de publieke als de private sector.

'Studenten werken bijvoorbeeld in de veiligheidsbranche als consultant, of vinden een baan bij de High Tech Crime Unit van de nationale politie, of komen terecht bij onderzoeksinstituten als TNO of universiteiten. De vooruitzichten op werk na de opleiding blijven de komende jaren zeer goed', aldus de TU Delft en de Universiteit Twente.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij TU Delft

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-17T09:52:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.