IBM bestrijdt cybercrime met online platform

Dit artikel delen:
Cloud security

IBM creëert een platform tegen cybercrime, genaamd IBM X-Force Exchange. Het platform toont wereldwijd alle security intelligence data van IBM en partners. Hiermee worden cyberaanvallen real-time in kaart gebracht zodat organisaties sneller kunnen optreden tegen cyberaanvallen.

Met IBM X-Force Exchange, een cloud-gebaseerd platform, speelt IBM in op de behoefte om betrouwbare informatie over cyberaanvallen te tonen. De data op het platform wordt samengesteld door zowel IBM als externe partijen. Het gaat om data omtrent alle cyberbedreigingen overal ter wereld en wordt onder andere verzameld via 270 miljoen eindpunten uit een netwerk en uit meer dan 25 miljard webpagina’s.

Gebruikers kunnen data toevoegen, gebruiken, delen en downloaden. Op deze manier kunnen aanvallen worden geïdentificeerd en worden tegengegaan. Brendan Hannig, manager bij IBM security hoopt dat bedrijven deelnemen door informatie te delen om zo de krachten te bundelen om hackers sneller te kunnen bestrijden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een prima initiatief. Grote ICT bedrijven mogen wat mij betreft het voortouw nemen door te investeren in de bestrijding van cybercrime.

Uitstekend initiatief. Ik hoop dat in de toekomst ook de big data technologie van IBM gekoppeld wordt om de geregistreerde data te analyseren. Op deze manier kunnen wellicht nieuwe inzichten verkregen worden.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-17T14:44:00.000Z Suzanne Martens