Kaspersky opent Europees lab in Londen

Dit artikel delen:

Ict-securityleverancier Kaspersky Lab opent een Europees onderzoekscentrum in Londen. Vanuit daar krijgen klanten en partners informatie over actuele webdreigingen. Met de opening van het onderzoekscentrum wil het bedrijf zijn internationale aanwezigheid uitbreiden. Het beschikt naast het nieuwe centrum in Londen over onderzoekscentra in Rusland, de VS en China.

Het lab is gevestigd binnen het Europese hoofdkantoor in de Londense wijk Paddington. Kaspersky: 'Het nieuwe onderzoekscentrum huisvest de Britse leden van het Kaspersky Labs Global Research & Analysis Team (GreAT) en het breder opererende anti-malware team. Onderzoekers werken nauw samen met collega's in Rusland, China en de VS om klanten en partners te voorzien van real-time informatie over actuele webdreigingen. 

Volgens de securityleverancier onderzoeken experts momenteel 325.000 nieuwe malwarebestanden per dag. Dat is een stijging van tienduizend per dag ten opzichte van 2014.

De afgelopen twaalf maanden heeft het bedrijf een aantal wereldwijde Advanced Persistent Threats (APT's) bekendgemaakt, waaronder CozyDuke, dat zich onder andere richtte op het Witte Huis; DarkHotel, een spionagecampagne gericht op luxe hotels waar mensen uit de top van het bedrijfsleven verblijven en Carbanak, . Dat laatste is malware waarmee een internationale cyberbende bijna een miljard dollar heeft buitgemaakt bij financiële instellingen over de hele wereld.

Kaspersky Lab is in dertig landen op vijf continenten vertegenwoordigd met kantoren, en is wereldwijd actief in bijna tweehonderd landen.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-05-13T11:57:00.000Z Pim van der Beek