Comsec wil keurmerk voor hosts introduceren

Dit artikel delen:

Met de beveiliging van internetaanbieders en hostingbedrijven is het slecht gesteld, meent Henk van der Heijden, directeur Benelux van Comsec Consulting, een adviesbedrijf in informatiebeveiliging. Het bedrijf wil het keurmerk E-Sure, dat sinds 2000 in de Israëlische thuismarkt gebruikt wordt, op de Europese markt introduceren.

Het bedrijf zegt voor een officiële erkenning in gesprek te zijn met het British Standard Institute, Kema en ECP.nl. Comsec claimt dat E-Sure in tegenstelling tot de huidige standaard voor internetbeveiliging BS 7799 meer inzoomt op het veilig functioneren van applicaties en websites door de hardware, het besturingssysteem en andere software op het systeem goed door te lichten.

Comsec is niet de enige die zich over de beveiliging van hostingbedrijven buigt. Het agentschap Telecom van het ministerie van Economische Zaken, dat moet toezien op een goede dienstverlening in de telecomsector, heeft vorig jaar in het kader van het project Kwint een aantal isp’s (internet service provider) op kwetsbaarheden in hun infrastructuur gecontroleerd.

Hostingbedrijven hebben zelf een maand terug een eigen keurmerk in het leven geroepen. Deze stichting gaat controleren of aangesloten bedrijven hun technische infrastructuur, bereikbaarheid en dienstverlening op orde hebben. Onafhankelijke keurmeesters gaan de controle uitvoeren. Daarnaast komt er een klachtenregeling voor ontevreden klanten. Meer informatie over dit keurmerk is te vinden op www.hostmerk.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-24T13:44:00.000Z Sytse van der Schaaf