Amerikanen kiezen minder vaakt voor p2p

Dit artikel delen:

Ongeveer de helft van alle Amerikanen die weleens muziek of films downloaden, doen dat níet via betaalde diensten of via peer-to-peer netwerken.

Dat blijkt uit cijfers van het PEW Internet & American Life Project. Van de 36 miljoen Amerikanen die weleens muziek of films downloaden (ongeveer 27 procent van alle Amerikaanse internet-gebruikers) zegt 19 procent dat zij files hebben gedownload van mp3-spelers van vrienden of bekenden. 28 procent zegt de files te hebben binnengehaald via e-mail en instant messaging.

Uit datzelfde onderzoek blijkt dat 53 procent van de Amerikaanse internetters vindt dat bedrijven die file-sharing programma's ontwikkelen en verspreiden (deels) verantwoordelijk gehouden moeten worden muziek- en filmpiraterij. 18 procent meent dat iedereen die weleens gebruikmaakt van file-sharing schuldig is; 12 procent legt de schuld bij zowel de bedrijven als de individuele file-sharers.

Opvallend is verder dat er meer mensen kiezen voor betaaldiensten als iTunes dan voor p2p-netwerken: betaalde diensten worden intussen door 43 procent van de downloaders gebruikt. Vorig jaar was dat percentage nog 24 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-25T14:12:00.000Z Redactie Computable/Computer Idee
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.